Alături de nevăzători

0
710

Cu reşedinţa pe aceeaşi stradă cu Asociaţia de Nevăzători din Maramureş, preşedintă Elena Lăcătuş, biserica Sfântul Nicolae s-a alăturat acesteia, care are un parteneriat cu Asociaţia Team For Youth, pentru petrecerea plăcută a tipului liber în comuniune. Astfel, preoţii Ioan Pop, paroh, şi Gabriel Morar, împreună cu coratorii Gheorghe Marian, Marin Mateşan şi Vasile Haneş, au oferit, pentru 23 de nevăzători de peste  75 de ani, o masă completă la Pensiunea „Pălăguţa” din Baia Mare. Programul artistic a fost oferit de Asociaţia Team For Youth, preşedinte Ionuţ Sabo, în cadrul parteneriatului pe care îl au. Astfel, 10  tineri din Belarus, Ucraina, Polonia, Estonia şi România (Baia Mare) au prezentat nevăzătorilor un program adecvat, din ţările pe care le reprezintă, pe care să-l poată înţelege aceşti spectatori inediţi, de cântece, recitări şi chiar dansuri ritmice.

Alexandra
Alexandra

O evoluţie de excepţie a oferit Alexandra din Baia Mare, elevă de liceu nevăzătoare, care i-a încântat pe colegii ei cu mai multe cântece interpretate impecabil, răsplătite cu aplauze de spectatori. Ei au mai oferit vârstnicilor nevăzători mici cadouri simbolice şi câte o felicitare, pictată de ei şi scrisă în alfabetul Braille, cu ocazia Zilei Vârstnicilor, din 1 octombrie, şi a Zilei Bastonului Alb, din 15 octombrie, sărbătorite acum în avans.
Asociaţia Nevăzătorilor din Baia Mare are un număr de 1.680 de membri din tot judeţul. Preşedinta Elena Lăcătuş a fost aleasă în vara acestui an şi, împreună cu Consiliul Director, format din 4 membri, care se întâlneşte trimestrial, conduce Asociaţia.

Tinerii din Asociaţia Team For Youth
Tinerii din Asociaţia Team For Youth

Activitatea se concretizează în concursuri pe diferite teme şi activităţile care se desfăşoară în cadrul parteneriatelor, precum cel cu Asociaţia Team For Youth (trupă de teatru, recitaluri, prezentări diverse, inclusiv a Băii Mari, cursuri de limbi străine) sau cel cu Planetariului din Baia Mare, în baza unui protocol, prin care li se oferă vizionarea pe baza unui program special întocmit. În iulie a fost în Baia Mare chiar o caravană a filmului pentru nevăzători.
Asociaţia se descurcă cu banii din cotizaţiile membrilor şi în baza unei alocări lunare de 4.000 lei pentru toate cheltuielile.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.