Într-o singură zi, 12 şoferi fără permis, depistaţi în timp ce conduceau autovehicule

0
494

Miercuri, 16 septembrie, în timp ce efectuau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier, poliţiştii au constatat 20 de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice. 12 şoferi, toţi bărbaţi, conduceau vehicule fără a respecta normele rutiere.
• Opt dintre aceştia au fost identificaţi de poliţiştii din Poienile de sub Munte, în timpul unei acţiuni organizate pe DJ 187, pentru combaterea nerespectării regulilor de circulaţie de către mopedişti, biciclişti şi motociclişti. Aici, poliţiştii au depistat 7 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 26 şi 57 de ani, care se deplasau cu mopedurile, fără să deţină permis de conducere. În 5 cazuri, mopedurile erau neînregistrate. De asemenea, a fost identificat un bărbat, de 31 de ani, care se deplasa cu un autoturism cu număr provizoriu de înmatriculare, a cărui valabilitate era expirată.
În localităţile Baia Mare, Ocna Şugatag şi Călineşti, poliţiştii au identificat alţi 4 bărbaţi, care sînt cercetaţi pentru comiterea a 6 infracţiuni rutiere, dintre care 4 pentru conducere fără permis şi 2 de conducere a unui vehicul neînmatriculat.
Poliţiştii atrag atenţia că punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat şi conducerea unui vehicul fără permis constituie infracţiuni. Pe lângă faptul că cei care comit astfel de fapte răspund penal, riscând pedeapsa cu închisoarea, ei pun în pericol atât siguranţa lor, cât şi a celorlalţi participanţi la trafic.

Fetiţă accidentată la Moisei

Marţi, 15 septembrie, poliţia a fost sesizată că, pe DN 18, din localitatea Moisei, a avut loc un accident de circulaţie. Poliţiştii au constatat că, un tânăr, de 19 ani, din Borşa, care se deplasa cu autoturismul pe direcţia Vişeu de Sus – Moisei, a surprins şi accidentat o fetiţă de 8 ani, care s-a angajat în traversarea străzii în fugă, prin loc nepermis, din spatele unui autoturism parcat.  Impactul s-a soldat cu rănirea fetiţei, care a fost transportată la spital, unde a rămas internată pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Poliţiştii reamintesc părinţilor că sunt responsabili de educaţia rutieră şi supravegherea copiilor, astfel încât să prevină implicarea acestora în evenimente soldate cu rănirea lor. Copiii trebuie învăţaţi să traverseze strada doar după o temeinică asigurare, niciodată în fugă sau din spatele unor autovehicule parcate.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.