PNL, un partid al compromisului şi al slugărniciei

0
527

Vremea partidelor de tranziţie a trecut, PSD şi PNL nu mai au nimic de spus românilor. În ultimii 25 de ani, şi-au dovedit incapacitatea de a conduce ţara spre progres şi au arătat faptul că au ştiut să facă politică doar în interes personal.
O scurtă analiză a situaţiei politice actuale ne va arăta că cele două formaţiuni nu mai sunt chiar aşa de diferite cum erau odinioară. Preocupările în a-şi umple buzunarele din bani publici şi a se proteja reciproc de răspunderea penală au luat acum locul ideologiilor şi proiectelor de ţară. Prin modul în care ges­tionează situaţia politică actuală, Partidul Naţional Liberal (PNL) nu este alt­ceva decât o amintire fadă a ceea ce a reprezentat când­va PNL pentru România. Lucrurile devin foarte clare când ne gândim că, în 2012, s-au cuplat cu PSD, partidul continuator al practicilor securisto-comuniste. A fost o alianţă ce nu avea nici în clin, nici în mânecă cu doctrina liberală, ceva total nenatural, drept dovadă că nici nu a ţinut prea mult. Însă a fost suficient cât să întunece mintea alegătorilor şi să amăgească poporul cu promisiuni deşarte. PNL şi PSD au promis un milion de locuri de muncă, 1.000 de km de autostradă şi câte altele, cu toate acestea nimic nu s-a realizat. Au blufat, au câştigat, iar ţara a pierdut. Încă de la începutul anului, PNL anunţa cu mare fast că va dărâma Guvernul Ponta, suntem la mijlocul lunii septembrie şi trimisul în judecată Victor Ponta este încă premier. Acestea fiind spuse, ori suntem în faţa incapacităţii liberalilor în a da jos un guvern rănit şi lovit din toate părţile, ori asistăm la o complicitate a celor din PNL, aceştia nedorind să-l schimbe pe Ponta. Ultima variantă este mai plauzibilă deoarece acţiunile îndreptate împotriva lui Ponta şi PSD sunt doar de faţadă, lipsite de conţinut şi fără finalitate. Liberalii chiar au susţinut multe din proiectele legislative ale social-democraţilor, au îndatorat ţara împreună, şi-au protejat penalii, au respins legea votului prin corespondenţă  (iniţiată de preşedintele Mişcării Populare – Eugen Tomac) şi vor să acapareze întreaga putere, asemenea partidelor totalitare. Un alt aspect de luat în seamă îl reprezintă slugărnicia PNL-ului faţă de UNPR, dorinţa de a ajunge la mierea guvernării e prea mare, iar liberalii sunt capabili de orice compromis. Cel mai recent fiind cedarea Primăriei Capitalei către UNPR, cu toate că PNL deţinea majoritatea.
Deviza ,,Prin noi înşine” e de domeniul trecutului, servilismul, lăcomia, demagogia şi falsitatea sunt acum crezul PNL. Pentru ei, liberalismul se traduce prin libertatea de a-şi urmări scopurile personale, nu cele naţionale. Cu un Klaus Iohannis neimplicat în jocurile politice, PNL nu are acel om pe post de locomotivă electorală, care să tragă întreg partidul după el. Au avut unul datorită căruia au reuşit să şi ajungă la guvernare, însă acel om, nimeni altul decât Traian Băsescu, a schimbat barca de mult timp. Mişcarea Populară este acum cel mai nou şi credibil proiect politic, coordonat şi susţinut de preşedintele Traian Băsescu. Împreună cu românii vom face din Mişcarea Populară un vector de putere ce va conduce procesul de modernizare a ţării.
Adrian TODORAN, preşedintele Mişcării Populare Maramureş

(P)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.