Două infracţiuni de evaziune fiscală constatate de poliţişti

0
515

Joi, 17 septembrie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au organizat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite care se comit în domeniul evaziunii fiscale şi pentru protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, fiind verificate 14 societăţi comerciale, 12 persoane fizice şi 3 mijloace de transport. În urma verificărilor, poliţiştii au constatat 2 infracţiuni de evaziune fiscală, prevăzute de Legea 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, au aplicat 7 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 6.000 lei, au confiscat mărfuri în valoare de 200 lei şi au ridicat în numerar 120 lei.

5.000 lei amendă pentru transport ilegal de material lemnos

Poliţiştii din Borşa, împreună cu cei de la Serviciul de Ordine Publică – Compartimentul Delicte Silvice şi Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, au acţionat, joi, pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice şi a transporturilor ilicite de material lemnos. Astfel, la ora 21.20, pe strada Victoriei, din Borşa, a fost depistat un autovehicul, ce tracta o semiremorcă, cu care erau transportaţi 27 mc lemn de esenţă răşinoase. Conductorul auto, un bărbat de 27 de ani, din localitate, nu a putut prezenta avizul de însoţire a mărfii şi nici alte documente necesare justificării legalităţii transportului.
Lemnul a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Alpina Borşa, iar borşeanul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.