Un ambasador printre scriitori

0
934

Excelenţa Sa Viorel Moşanu, ambasadorul României în Republica Belarus, şi soţia sa, Nadia Moşanu, au vizitat, ieri, sediul Reprezentanţei Maramureş a Filialei Cluj a Uniunii Scriitorilor. Invitaţia a venit din partea poetului şi ziaristului Gheorghe Pârja, şeful Reprezentanţei şi prieten al familiei ambasadorului. Trebuie amintit faptul că Nadia Moşanu a fost iniţiatoarea şi s-a implicat în organizarea, în Maramureş, a Cursurilor de limbă, cultură şi civilizaţie românească. La întâlnirea de la sediul Reprezentanţei USR au mai participat poetul Ioan Dragoş, secretarul judeţului, şi ziarista Viorica Pârja.
Gheorghe Pârja i-a propus ambasadorului o colaborare pe plan cultural între Maramureş şi Belarus, schimburi între scriitori şi colaborări la revista editată de Consiliul Judeţean sub egida USR, „Nord Literar”. „Este mult mai urgentă, mai rapidă şi mai convingătoare o colaborare pe partea culturală”, a spus Pârja. Pe de altă parte, Ioan Dragoş a amintit cele 10 instituţii de cultură care funcţionează sub umbrela Consiliului Judeţean şi care s-ar putea implica într-o colaborare internaţională. „Vom depune toate eforturile pentru promovarea culturii române şi a civilizaţiei maramureşene. Acestea (cele culturale, n.r.) sunt cele mai profunde şi mai uşoare proiecte de făcut, pentru că vin de la suflet la suflet. Vom încerca să facem schimburi la nivel de comunităţi, de scriitori, de oameni de creaţie, de artişti plastici”, a spus Excelenţa Sa Viorel Moşanu.
Discuţiile au privit şi decernarea, miercuri, a Premiului pentru poezie în cadrul Festivalului Mondial de Poezie „Mihai Eminescu” de la Craiova, lui Uladzimir Niakliaeu, un scriitor din Belarus.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.