Crosul Castanelor, ediţia 30

0
832

Sîmbătă, 26 septembrie, începînd cu ora 10.30, în parcul Regina Maria, se va da startul celei de-a XXX-a ediţii a Crosului Castanelor. Este cel mai longeviv cros al veteranilor din ţară care s-a desfăşurat fără întrerupere. Prima ediţie a avut loc în anul 1986, în prima duminică din octombrie. Iniţiatorul competiţiei a fost prof. Iosif Hecko, cu sprijinul regretatului Danciu Simion, cel mai sîrguincios şi devotat sportiv veteran al profesorului. Cele mai multe ediţii au avut loc pe şosea, pe distanţele de 10 şi 25 de km. Startul şi sosirea erau în fata Hotelului Carpaţi, cu întoarcere la Peco-ul de sub Dura, la 10 km şi la turnul de apă din Buşag, la 25 de km. Ce este interesant este faptul că tot în 1986 a luat fiinţă şi Comisia Centrală a Atleţilor Veterani şi tot de atunci au avut loc şi primele Campionate Naţionale pentru Veterani în probele de pistă pe stadionul Tineretului (actualul Iolanda Balaş), urmate de competiţia de cros în jurul Lacului Herăstrău, cu plecarea şi sosirea tot pe acelaşi stadion din Bucureşti. Crosul Castanelor a devenit cel mai popular concurs de veterani, la el participînd nu numai alergători, dar şi aruncători, săritori sau mărşăluitori din întreaga ţară.
Şi la această ediţie din acest an şi-au anunţat participarea veterani din cele mai îndepărtate colţuri ale ţării, ca Traian Petcu, de 92 de ani din Constanţa, doctoriţa Negrean Veronica, de 85 de ani din Constanţa, Antal Vasile din Bucureşti, de 84 de ani, Sufleţel Emil şi soţia lui din Alba Iulia, însoţiţi de generalul Cioca Ilie, Moldovan Vasile, de 82 de ani, din Gherla, Bologa Petru din Zalău, Ivanovici Ilie – Găeşti, doctor Sunleacov Victor – Medgidia, Mârza Nicolae din Cluj-Napoca etc.
Faptul că în fiecare an crosul este introdus în calendarul Federaţiei Române de Atletism, precum şi că în mod regulat apar articole în revista patronată de marea atletă Iolanda Balaş “Atletismul Românesc” şi în “Anuarul Atleţilor Veterani din România”, sînt dovezi ale prestigiului de care se bucură această  competiţie.
Competiţia va avea trei trasee de lungimi diferite, în funcţie de categoria de vîrstă şi sex se va alerga pe distanţa de 600 m, 3 km sau 5 km. Categoriile de participare sînt: copii pînă la 6 ani, 7-8 ani, 9-10 ani, 11-12 ani, 13-14 ani, 15-16 ani, 17-18 ani, 19-34 ani, 35-39 ani, 40-44 ani,…., 85-89 ani, 90-94 ani. Înscrierile se vor face vineri, 25 septembrie, între orele 16.00-21.00 pentru categoriile de veterani, sîmbătă orele 9.00-10.15, pentru copii juniori şi seniori. Informaţii suplimentare se pot obţine de la prof. Iosif Hecko, tel. 0740-792697.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.