Materiale şi aparatură pentru Spitalul Baia Sprie

0
438

• Löic Thetio a sosit iar în Maramureş

De câteva zile, francezul Löic Thetio, numit „Românul de la Atlantic”, se află din nou în Maramureş. A venit cu microbuzul plin, ca de fiecare dată, aducând materiale şi aparatură pentru Spitalul şi Ambulatoriul din Baia Sprie, fie materiale medicale, scaune rulante pentru bolnavii nedeplasabili şi haine pentru copii de 0-4 ani din administraţiile comunale pe care le ajută. Ca de fiecare dată, Loic nu a uitat de prietenii săi din comuna Şişeşti, unde campează de două ori pe an când vine la noi, de cei din comunele Copalnic Mănăştur şi Groşii Ţibleşului. De data aceasta, a fost nevoit să facă nu o deplasare pe la aceste comune, ci două, pentru că obiectele aduse erau multe. În fiecare comună, a fost primit de primar şi viceprimar, cărora le-a înmânat donaţiile. În această călătorie, este însoţit de soţia sa.
În discuţiile purtate, ne-a declarat că este din ce în ce mai greu să facă rost, prin Asociaţia pe care o conduce, Solidarite PlemeuRoumaniE (SPRE), de ajutoare, pentru că vremurile se schimbă. De maşini de pompieri, din care a adus vreo 8 până acuma, nici nu mai poate fi vorba. Aşa că se rezumă la materiale ca: vopsea, aparatură medicală necesară cabinetelor din ambulatoriul Baia Sprie şi Spital, de haine pentru copiii mici, de consumabile pentru întreţinerea copiilor şi bătrânilor greu sau netransportabili, seturi de testere pentru glicemie etc. Este de-a dreptul supărat că administraţia judeţeană rămâne pasivă la eforturile sale, când, de fapt, pentru ajutoarele aduse, îşi sacrifică aproape toate zilele. La anul, în iulie, Asociaţia Solidarite PlemeuRoumaniE (SPRE) va împlini 25 de ani de activitate.
Pentru tot ceea ce face, românii beneficiari şi aparţinătorii lor îi adresează calde mulţumiri. Löic a fost numit, ca o răsplată a eforturilor sale, „Românul de la Atlantic”. El nu vine să ceară bani, nu vine să ne organizeze spectacole cu o parte din banii noştri, cum fac unii, ci, printr-o alergare continuă, de zi cu zi, strânge ce primeşte de la alţii şi ne aduce gratuit, cu banii săi de transport, obiecte foarte necesare. Are nevoie doar să ştie că lucrurile ajung la cei nevoiaşi, precum şi de puţină şi sinceră recunoaştere a prestaţiei sale pentru România, pentru Maramureş, pentru care, în loc să-şi vadă de sănătatea sa, de familia sa şi să-şi petreacă anii de pensie în linişte, aleargă mereu.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.