Primarul Cătălin Cherecheş şi Consiliul Local i-au conferit titlul de cetăţean de onoare al municipiului Baia Mare profesorului universitar doctor Aurel Ardelean, rectorul fondator al Universităţii de Vest Vasile Goldiş Arad

0
721

• Se pun bazele pentru înfiinţarea Universităţii Metropolitane Baia Mare •

Consilierii locali băimăreni s-au reunit joi, 24 septembrie, în şedinţă extraordinară. În cadrul acesteia, rectorul fondator al Universităţii de Vest Vasile Goldiş Arad, profesorul universitar doctor Aurel Ardelean, a fost distins cu titlul de cetăţean de onoare al municipiului Baia Mare. La rândul său, Cătălin Cherecheş a primit globul de cristal al instituţiei de învăţământ superior, această distincţie fiind oferită persoanelor care îşi aduc aportul pentru dezvoltarea comunităţilor din care fac parte.

Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare:
“Am avut marea plăcere să cunosc acum multă vreme un om care a făcut foarte multe pentru învăţământul românesc, pentru învăţământul din Transilvania şi pentru învăţământul băimărean. Un om care în mod special pentru învăţământul băimărean a realizat câteva chestiuni care ţin de dezvoltarea comunităţii noastre, de deschiderea orizonturilor comunităţii noastre şi de deschiderea unor oportunităţi importante mai ales pentru cei tineri din comunitatea noastră. Cel mai important lucru într-o perioadă foarte delicată pentru municipiul Baia Mare, în perioada post decembristă, a fost acela de a da posibilitatea unor oameni tineri care în perioada comunistă nu au reuşit întotdeauna să facă un parcurs universitar, dar şi celor tineri care doreau să facă aici la Baia Mare studii universitare, dar nu aveau această posibilitate. Nu întotdeauna, din păcate, fosta universitate a Băii Mari şi a Maramureşului, Universitatea de Nord, a avut porţile deschise prin toate specializările oferite tuturor studenţilor. Şi ceea ce domnul profesor universitar doctor Aurel Ardelean, rector fondator şi preşedinte al Universităţii de Vest Vasile Goldiş, a făcut pentru Baia Mare, deschizând o filială aici şi oferind posibilitatea comunităţii noastre, tinerilor noştri să studieze, să se şlefuiască în domenii pe care actualele universităţi, respectiv Universitatea de Nord şi Universitatea Bogdan Vodă, le aveau, dar nu erau suficiente”.

cetatean1Prof. univ. dr. Aurel Ardelean: “Este o zi măreaţă în viaţa mea, acest moment în care am fost distins cu această copleşitoare diplomă de cetăţean de onoare al municipiului dumneavoastră. Este o zi care va rămâne veşnică în memoria vieţii mele. Aş dori să vă mulţumesc, domnule primar, domnilor consilieri, pentru cinstea deosebită pe care mi-o faceţi astăzi şi văd în ea o recunoaştere a activităţii de 25 de ani pe care Universitatea de Vest Vasile Goldiş o împlineşte în acest an. 25 de ani, dintre care 18 ani de existenţă a filialei din Baia Mare a Universităţii de Vest Vasile Goldiş, răstimp în care universitatea a realizat o pregătire ştiinţifică, didactică, moral cetăţenească a peste 100.000 de absolvenţi”.

Baia Mare va avea în viitor o Universitate Metropolitană

Un amănunt important pentru viitorul comunităţii băimărene, în contextul dezvoltării municipiului Baia Mare, a reieşit din discursul profesorului universitar doctor Aurel Ardelean. Acesta a spus că va oferi filiala Universităţii Vasile Goldiş din Baia Mare care să deservească ca bază a înfiinţării Universităţii Metropolitane Baia Mare: “Doresc să îmi exprim bucuria pentru colaborarea excepţională dintre instituţiile noastre în scopul realizării învăţământului superior din Baia Mare. La înăl­ţimea exigenţelor actuale de înaltă calitate. Să putem să contribuim la câteva proiecte pe care împreună cu domnul primar Cherecheş le-am schiţat. O grădină botanică, aşa cum am făcut la Arad. Este vorba despre una dintre primele trei din ţară. Proiecte de mediu, de protecţie a mediului, de extragere a resurselor minerale naturale prin alte metode decât cele practicate înainte. Am dezvolta în special turismul cu un proiect pe care l-am început deja cu universitatea noastră.  Vom demara şi alte proiecte prin care vom putea să realizăm aici, la Baia Mare, Universitatea Metropolitană care să îşi aducă contribuţia la dezvoltarea Municipiului Baia Mare. Aveţi încredere în acest proiect la care lucrăm împreună cu domnul primar Cătălin Cherecheş, cu Teodor Ardelean şi cu ceilalţi colegi şi suntem ferm angajaţi în realizarea Universităţii Metropolitane”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.