Miracolul palmelor

0
1856

Interviul nostru cu terapeutul Zamfira DEAC
Motto: Mâinile noastre sunt un dar. Prin ele, transmitem dragostea inimilor noastre, pentru a alina suferinţele celor care ne înconjoară!
– Mâinile noastre pot crea un întreg univers. Mâinile muncesc, mângâie, lovesc, trădează… Toată viaţa e în mâinile noastre. Câte nu se pot spune despre mâini. Eu ţi-aş propune să vorbim despre mâinile tămăduitoare, despre miracolul palmelor.
– Miracolele vindecă, pentru că suplinesc o lipsă, sunt un fel de schimb. Miracolele sunt gânduri, sunt începuturi şi sfârşituri, modificând o anumită ordine a vieţii. Vorbind despre mâini, ne gândim la simţul atingerii, care influenţează percepţia spaţiului, sprijinind interacţiunea dintre om şi mediu. Percepţia prin atingere include sensibilitatea tactilă şi cea chinestezică. Mîinile au reprezentări la nivelul creierului. Apropierea, atingerea, mân­gâierea mijlocesc dialogul dintre oameni, în primul rând ca impact vindecător, energetic. Pe de altă parte, zona palmară cuprinde puncte şi zone corespunzătoare tuturor păr­ţi­lor corpului şi organelor interne, inclusiv trasee ale meridianelor energetice, invizibile, dar prezente. De aici posibilitatea terapiilor energetice în zona palmelor, adică reflexologia palmară.
– Cum ai ajuns tu la practicarea acestor terapii complementare?
– Era prin 1975 când am intrat într-o formulă de studiu organizat. De atunci am tot studiat despre miracolul palmelor. Acum, pe lângă activitatea de terapeut, intenţionez să organizez o iniţiere primară în mai multe domenii cuprinse în Catalogul terapiilor complementare, la îndemâna oricui, pentru sine sau pentru alţii. Nu e curios că astăzi ştim mai multe despre Univers decât despre propriul corp? Intenţia mea este să configurez o temă sintetică a corpului fizic, ca punct de plecare în autocunoaştere.
– Ce vor afla cei interesaţi?
– Se vor familiariza cu terapiile energetice, care încă sunt privite cu scepticism. Asta poate şi datorită faptului că multă lume nu admite natura energetică a tot ce ne înconjoară. Or, totul este energie, iar terapiile energetice au aplicabilitate nu doar în vindecarea corpului fizic, ci şi a celui emoţional, mental, spiritual.
– Cine are aceste capacităţi de vindecare?
– Cu toţii avem capacitatea de a primi şi de a da energie, căldură, lumină prin palme. Este o abilitate cu care ne naştem. Care este primul impuls când ne lovim sau ne doare ceva? Punem mâinile unde ne doare. Şi uneori durerea trece. Explicaţia? În fiecare palmă avem un “portal” prin care putem transfera, conştient sau nu, energia necesară vindecării. Aceas­tă capacitate poate fi învăţată prin parcurgerea unor etape de informare, specifică şi specială. Oricare dintre noi poate fi tămăduit sau să tămăduiască. Aş dori să fac şi o precizare. Prea mulţi oameni aşteaptă să obţină vin­decarea prin alţii, fără nici un efort personal. Uitând că vindecarea se află în noi.
– Care sunt terapiile pe care le-ai selectat pentru cursul de iniţiere primară?
-Am ales Tehnica metamorfică, socotită a fi o metodă universală de vindecare. Apoi Tehnica radiantă, o variantă Reiki şi Terapia prin polaritate. Echilibrarea energetică este recunoscută ca fiind unul dintre cele mai puternice instrumente din domeniul sănătăţii holistice, datorită simplităţii şi eficacităţii sale. Este uşor de învăţat, subtilă, şi totuşi incredibil de puternică. Toate aceste tehnici au un mare potenţial de echilibrare şi armonizare energetică. Fără a fi o tehnică, vom folosi un mic atlas anatomic, la nivelul clasei a VIII-a, şi un mic dicţionar de termeni medicali.
– Dacă toţi avem puterea de a contribui la vindecarea noastră sau a celorlalţi, e bine să încercăm. Unde te pot găsi cei care sunt interesaţi de ceea ce vrei să faci?
– Da, toţi avem puterea de a contribui la vindecare, nu prin magie, ci prin ştiinţa energiei, energie amplificată de iubirea noastră. Cei interesaţi mă pot contacta la telefonul 0745-280861, între orele 14 şi 18, de luni până vineri. Să nu uităm că mâinile noastre sunt un dar şi sunt tămăduitoare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.