Şedinţa ordinară a consilierilor judeţeni

0
570

Ieri, 30 septembrie, la Palatul Administrativ din Baia Mare, a avut loc şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş, dintre cele 17 proiecte aflate pe ordinea de zi evidenţiindu-se: validarea mandatului unui consilier judeţean, aprobarea majorării bugetului de venituri şi cheltuieli al judeţului, suplimentarea sumelor pentru traseul Baia Sprie – Bîrsana, susţinerea proiectului Sistem de Management Integrat al Deşeurilor.

Festivalul naţional de la Circîrlău, în 24 şi 25 octombrie

Astfel, în cadrul şedinţei de ieri, Constantin Boloş a fost validat în funcţia de consilier judeţean, acesta aflîndu-se pe lista de supleanţi ai Uniunii pentru Maramureş PDL+UNPR. Postul a fost vacantat în urma decesului consilierului Viorel Pană. Tot în cadrul şedinţei a fost aprobat proiectul de hotărîre privind încetarea mandatului lui Pamfil Cristea, a cărui demisie a fost înregistrată în data de 15 septembrie. Locul de consilier judeţean a fost astfel vacantat. În continuare, consilierii judeţeni au aprobat majorarea bugetului de venituri şi cheltuieli al judeţului pe anul în curs cu 295,15 mii lei, după cum urmează: două mii de lei la Ansamblul Folcloric Naţional „Transilvania” (sumă provenită din donaţii şi sponsorizări), 65 de mii de lei – Muzeul Judeţean de Mineralogie „Victor Gorduza” (venituri proprii), 71,15 mii lei – Complexul Astronomic Baia Mare (sume primite în contul plăţilor efectuate în cadrul proiectului „pl@NETour”, iar 157 de mii de lei – Camera Agricolă (venituri proprii). Consilierii prezenţi ieri la şedinţă au aprobat şi Programul cultural prioritar al Consiliului Judeţean Maramureş. Astfel, adresa Pri­măriei comunei Circîrlău prin care se solicitase modificarea perioadei în care va avea loc cea de a XXIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor „Alină-te dor, alină” a fost acceptată, evenimentul urmînd să aibă loc în 24 şi 25 octombrie.

Fostul Centru de plasament din Vişeu de Sus a fost alocat Poliţiei

Proiectul de hotărîre privind aprobarea Planului de administrare al Consiliului de Administraţie al Regiei Autonome Aeroportul Internaţional Baia Mare a fost, în schimb, amînat, urmînd a fi discutat la urmă­toarea şedinţă a CJ Maramureş. Consilierii judeţeni au aprobat ieri şi atribuirea licenţelor de traseu pentru efectuarea transportului pu­blic de persoane prin curse regulate speciale. Astfel, şase operatori vor putea transporta peste 360 de elevi şi 13 angajaţi pe rute din mai multe zone ale judeţului (Baia Mare, Dumbrăviţa, Sighetu Marmaţiei, Vişeu etc.). Totodată, consilierii au încuviinţat modificarea Programului de transport 2014-2019 prin introducerea unui nou traseu, modificarea graficelor de circulaţie pe rutele: Baia Mare – Satulung – Finteuşu Mic – Arieşu de Pădure şi Sighetu Marmaţiei – Vişeu de Sus – Borşa. În cadrul şedinţei de ieri a fost aprobată şi retragerea dreptului de folosinţă gratuită asupra unor spaţii aparţinînd domeniului public al judeţului de la Episcopia Ortodoxă a Maramureşului şi Sătmarului – Protopopiatul Vi­şeu. Spaţiile – aferente fostului Centru de plasament pentru copii şcolari din Vişeu de Sus – au fost ulterior alocate, tot cu permisiunea consilierilor judeţeni, Poliţiei oraşului Vişeu de Sus (darea în folosinţă e, în continuare, gratuită). Decizia acestei permutări a avut la bază o sesizare a Inspectoratului de Poliţie Judeţean care expunea situaţia dificilă în care poliţia acestui oraş îşi desfăşoară activitatea: într-un imobil retrocedat, chirie lunară de 6.000 de lei, spaţiu locativ ce nu corespunde cerinţelor minime pentru desfăşurarea activităţilor.

Suplimentare pentru Baia Sprie – Bîrsana

Consilierii judeţeni au aprobat hotărîrea privind neexercitarea de către CJ Maramureş a dreptului de preemţiune asupra unor apartamente din imobilul cunoscut sub numele de Casa din Sighetu Marmaţiei, transferînd dreptul către autorităţile publice locale. Următorul punct aprobat în şedinţa de ieri a vizat identificarea ca apar­ţinînd domeniului public al judeţului a unor sectoare de drumuri judeţene. Mai mult, a fost modificată şi o anexă a unei hotărîri privind aprobarea Planului de întreţinere şi reparaţii curente şi periodice pe reţeaua de drumuri judeţene în acest an. Astfel, întrucît necesarul de lucrări este mult mai mare decît bugetul anual alocat, din programul suplimentar se vor executa lucrări de întreţinere curentă şi periodică. Totodată, consilierii judeţeni au aprobat prelungirea perioadei de folosinţă gratuită asupra unor spaţii din domeniul public (pînă în septembrie 2017) pentru Grădiniţa nr. 33 Baia Mare. În cadrul şedinţei, s-a hotărît şi modificarea unei anexe privind o hotărîre din 2013 ce viza încheierea unor contracte între CEC Bank şi judeţul Maramureş astfel încît să fie asigurată derularea în bune condiţii a lucrărilor  de reabilitare a traseului judeţean Baia Sprie – Cavnic – Ocna Şugatag – Călineşti – Bîrsana. În consecinţă, au fost suplimentate sumele cu 12.900 de lei, concomitent cu reducerea cu aceeaşi sumă la alte două proiecte. Spre finalul şedinţei, consilierii judeţeni au respins plîngerea prealabilă privind includerea în domeniul public al judeţului a unor suprafeţe de teren aflate în incinta Aeroportului Internaţional Baia Mare. Nu în ultimul rînd, ultimele puncte supuse aprobării au vizat susţinerea  proiectului Sistem de Management Integrat al Deşeurilor, al cărui termen de finalizare este mai 2016.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.