Acţiuni ale jandarmilor în domeniul silvic

0
474

În luna  septembrie, jandarmii maramureşeni au desfăşurat mai multe acţiuni în domeniul silvic pentru prevenirea şi combaterea faptelor care contravin legislaţiei specifice. Începînd cu 13 iulie 2015, Jandarmeria Română a primit competenţa de a constata infracţiuni silvice şi de a efectua controlul circulaţiei materialelor lemnoase, şi, în acest context, a desfăşurat 7 acţiuni independente şi 26 în cooperare cu personalul Direcţiei Silvice Maramureş, avînd ca obiectiv prevenirea şi combaterea faptelor antisociale în domeniul silvic. Urmare acestor acţiuni, au fost constatate 7 fapte de natură penală, săvîrşite de 5 făptuitori, fiind confiscată cantitatea de 20,96 metri cubi de masă lemnoasă.
Actele de constatare întocmite au fost înaintate organelor de urmărire penală. Totodată, pe timpul acestor acţiuni, au fost aplicate 40 de sancţiuni contravenţionale.

Discuţii “aprinse” în familie la Sighetu Marmaţiei

Un echipaj mixt de menţinere a ordinii publice a fost solicitat într-o situaţie de tulburare a ordinii şi liniştii publice pe strada Independenţei. La faţa locului a fost identificat numitul J. D., 34 de ani, din Bocicoiu Mare. Bărbatul, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, la domiciliul mamei sale, pe fondul unor discuţii în contradictoriu, i-a adresat expresii şi cuvinte jignitoare fratelui său. Spiritele au fost calmate de către forţele de ordine, fiind aplicată şi o amendă contravenţională în valoare de 200 lei.

Deşi avea interzis, era prezent la meciul de handbal

Miercuri, 30 septembrie, pe timpul asigurării măsurilor de ordine şi siguranţă publică la meciul de han­dbal masculin desfăşurat la Sala Polivalentă „Lascăr Pană”, din Baia Mare, la ora 18.40, lucrători din domeniul prevenirii şi combaterii faptelor antisociale au observat prezenţa unui bărbat, suporter „înfocat” al handbalului. Ca urmare a verificării semnalmentelor persoanei aflate în monitorizarea celor cu contravenţii complementare, jandarmii băimăreni au procedat la legitimarea celui în cauză. A fost identificat R.A., 47 de ani, din Baia Mare. Persoana în cauză avea cunoştinţă despre interdicţia impusă privind accesul şi participarea la competiţiile sportive, pe o perioadă de un an, dar nu şi data limită de expirare. Din verificările specifice jandarmilor, sancţiunea complementară expiră la data de 4 octombrie a.c. În consecinţă, bărbatul a fost condus la sediul poliţei municipiului în vederea finalizării cercetărilor şi aplicarea măsurilor legale.

Conflict între eleve

Marţi, 29 septembrie, la ora 11,  pe  strada General Mociulschi, din Sighetu Marmaţiei, un echipaj a fost solicitat să intervină pentru aplanarea unei situaţii tensionate la liceul din zonă. De la o simplă discuţie, două eleve au ajuns să-şi adreseze cuvinte şi expresii jignitoare, generînd o stare de tensiune şi posibile acte de violenţă pe holul instituţiei de învăţămînt. Jandarmii nu au fost impresionaţi de cele două tinere şi le-au aplicat sancţiunile contravenţionale prevăzute de lege.

Absenteism şcolar

În continuarea acţiunilor în colaborare cu reprezentanţii instituţiilor de învăţămînt preuniversitar, pentru prevenirea absenteismului şcolar, miercuri, 30 septembrie, în Sighetu Marmaţiei şi Vişeu de Sus, jandarmii au surprins şi identificat 9, respectiv 7 elevi, cu vîrste cuprinse între 15 şi 18 ani, care au părăsit nemotivat perimetrul instituţiilor de învăţămînt. Cei 16 absenţi de la cursuri au fost sancţionaţi contravenţional.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.