Cătălin Cherecheş propune băimărenilor „Coaliţia pentru Baia Mare” – platforma civică independentă

0
1618

Va candida la alegerile din 2016 ca independent susţinut de platforma civică din care poate face parte oricine doreşte binele municipiului Baia Mare

Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare, va candida la alegerile locale din 2016 din partea platformei civice „Coaliţia pentru Baia Mare”. Anunţul a fost făcut public în cadrul unei emisiuni televizate miercuri, 30 septembrie 2015.
„Coaliţia pentru Baia Mare” este o iniţiativă a primarului Cătălin Cherecheş fiind o platformă civică independentă care va reprezenta exclusiv interesele băimărenilor, fără să aibă vreo cono­taţie politică. Aceasta urmează să fie lansată săptămânile viitoare şi cel mai probabil va avea reprezentanţi la alegeri şi pentru funcţiile de consilieri locali, judeţeni, dar pe viitor şi la cele parlamentare.
Cătălin Cherecheş a arătat că a gândit această platforma încă din anul 2011, când a candidat la alegerile locale anticipate pentru funcţia de primar al municipiului Baia Mare. Mai mult, primarul a declarat că pentru realizarea platformei civice „Coaliţia pentru Baia Mare” are acceptul inclusiv al vicepremierului României, Gabriel Oprea.
„Îmi doresc să fiu doar un simplu băimărean. Îmi doresc să fiu doar un simplu primar băimărean. Îmi doresc să fiu ales nu pentru că am un tricou de partid galben, roşu sau de altă culoare. Vreau să am un tricou pe care să scrie doar «Baia Mare» şi un tricou pe care  să-l port cu foarte multă mândrie. Şi îmi doresc foarte mult să fiu primarul băimărenilor din perspectiva unui om independent, al unui om care poate să reprezinte pe fiecare indiferent de preferinţele omului din perspectiva politică, din perspectiva religioasă, din alte perspective. Îmi doresc să fiu şi primarul maghiarilor, şi primarul românilor, şi primarul nemţilor. Îmi doresc să fiu primarul celor din cartierul Săsar, dar şi al celor din cartierul Vasile Alecsandri, din cartierul Gării sau din Ferneziu, Firiza ori Valea Borcutului. La fel cum îmi doresc să fiu primarul băimărenilor într-un mod absolut liber şi independent, indiferent din ce formaţiune politică sunt ei. Pot să fiu la fel de bine un primar al celor care sunt din PNL, dar ştiu ce înseamnă să ai un primar harnic şi un primar care să iubească oraşul, aşa cum îmi doresc să fiu şi primarul celor din PSD, din UDMR, din UNPR, din PRM, din alte partide pentru că oamenii se raportează la politică şi la partide când e vorba de preşedintele României, de Parlament, când e vorba de alte entităţi care au o componentă politică importantă”, a declarat Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare.

În platforma civică „Coaliţia pentru Baia Mare”, entitate liberă şi independentă, vor fi primite toate persoanele care doresc să activeze pentru oraş, indiferent de vârstă, studii sau apartenenţa politică

„Şi poate că această «Coaliţie pentru Baia Mare» a venit momentul să se manifeste prin mine într-un mod independent la Primăria Baia Mare, să se manifeste în Consiliu Local printr-o majoritate pe care o poate crea din 2016 încolo sau chiar printr-o reprezentare la nivelul Consiliului Judeţean. Cred că Baia Mare şi băimărenii au acuma într-un fel tot interesul, pentru că suntem capitala Maramureşului, să aibă reprezentanţi în Consiliul Judeţean Maramureş. Şi această coaliţie civică a băimărenilor fără conotaţie politică va avea în Consiliul Judeţean Maramureş candidaţi pentru funcţia de consilieri şi de ce nu, dacă legea s-a modificat, vom avea candidat şi pentru funcţie de vicepreşedinte sau de preşedinte. Oricum, cred că Baia Mare va da aproximativ 30-40% din voturile pentru Consiliul Judeţean şi băimărenii pot să ducă în Consiliul Judeţean un grup de oameni serioşi care să reprezinte interesele inclusiv ale Băii Mari. Pentru că în acest moment vedem cum la nivelul Consiliului Judeţean suntem blocaţi ba cu Castelul Pocol, ba cu alte chestiuni mai mărunte sau mai importante. Dar cred că astfel băimăreanul poate să simtă că îşi are reprezentanţii adevăraţi, fără interese politice, în Consiliul Judeţean, în Consiliul Local al municipiului Baia Mare”, a mai arătat Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare.

Programul platformei „Coaliţia pentru Baia Mare” va fi prezentat pe larg în perioada următoare.
„Vom face o lansare a acestei entităţi civice şi-i voi invita pe toţi băimărenii sau pe toţi maramureşenii care iubesc Baia Mare, indiferent că ei sunt aici sau sunt plecaţi în altă parte, îi invit inclusiv pe băimărenii care sunt plecaţi în străinătate şi care au acasă încă părinţi sau copii care simt dragoste pentru acest oraş să vină în această platforma care va arăta, ca mo­del, cum se poate schimba în bine modul de reprezentare a cetăţeanului la nivelul unei autorităţi locale. Pentru că cetăţeanul băimărean trebuie să se simtă reprezentat, doar că de multe ori partidele îşi trimit oamenii în Consiliile Locale sau Judeţene şi oamenii aceia nu au niciun fel de tangenţă cu cei care au votat. Uneori mai sunt şi oameni harnici, oameni dedicaţi care pe palierele profesionale pe care le reprezintă sau pe zone mai vin şi mai văd care sunt problemele, mai sunt conectaţi la probleme dar sunt prea puţini aceşti oameni. Majoritatea dintre ei sunt conectaţi exclusiv la interesele politice”, a declarat Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare.
Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş a mai arătat că platforma civică „Coaliţia pentru Baia Mare” îşi propune să îi unească şi mai mult pe băimăreni pentru interesul comunităţii şi al oraşului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.