Noutăţi în infrastructura comunei Botiza

1
3331

– dialog cu primarul Florea Poienaru –

Într-un dialog cu primarul Florea Poienaru din comuna Botiza, acesta a subliniat realizările din ultima perioadă: „Ne găsim la-nceput de octombrie 2015, în forfota unor lucrări de mare anvergură, unele dintre ele fiind finalizate, altele în curs de finalizare pînă în anul 2016. Avem şantiere deschise pe raza comunei noastre. Am finalizat lucrările la Staţia de epurare. Ne-a mai rămas alimentarea cu energie electrică, lucrări pentru care investim 246.000 de lei din Bugetul local al Primăriei. De fapt, este o investiţie care nu este finanţată nici din fonduri guvernamentale, nici din cele europene. Din centrul civic al comunei pînă pe „Valea Băiţei” am finalizat aceste lucrări pe 740 m.l. Lucrările de asfaltare totală pe 1,7 km le vom realiza pînă la finele anului în curs. Sîntem în stadii avansate de lucrări la Căminul cultural din localitate, se lucrează acum la acoperirea cu draniţă, la interioare, pe instalaţiile electrice etc. Constructorul a dat asigurări că, dacă decontările de la Campania Naţională de Investiţii vor fi la termen, pînă la sfîrşitul anului 2015 vor fi terminate aceste lucrări. Sala de spectacole a acestui cămin va avea 500 de scaune. Acum avem 350, donate de partenerii de proiect din Germania, iar 150 sînt pe proiect. Mai avem de lucru la Parcul de joacă pentru copii, acolo, în curtea primăriei, apoi reabilitarea clădirii primăriei.

Aspect de la lucrările de la Căminul cultural
Aspect de la lucrările de la Căminul cultural

Se va schimba acoperişul şi se va construi un gard împrejmuitor, se vor izola interioarele. În reabilitări va fi mult lemn şi piatră. Mai avem un proiect pentru un nou sediu al Primăriei pe care încă nu avem finanţare şi urmează să accesăm fonduri europene. Centrul civic va schimba în totalitate faţa comunei Botiza. Ce ne puteţi spune în acest context, domnule primar Florea Poienaru? Florea Poienaru: „Pentru  arhitectura centrului comunei, am realizat Proiectul numit „Centrul tradiţional rural”, pentru care am obţinut suma de 2,8 milioane de euro. Schimbarea aceasta constă în construcţia şi amenajarea în acest spaţiu central a următoarelor obiective: la fiecare gospodărie din centrul civic al comunei Botiza se vor construi porţi din lemn sculptat în stil maramureşean, garduri tradiţionale din lemn şi din nuiele împletite, acoperite cu draniţă. Căminul cultural va fi total reabilitat şi acoperit cu draniţă (şindrilă). Pe rîul „Botiza” se vor construi mici cascade pe apă, se vor amenaja parcuri şi alei şi spaţii de joacă pentru copii.

1 COMENTARIU

  1. Modernismul cu traditia si satul, nu se potrivesc DELOC. Ceea ce vad in imaginea ce reprezinta centrul civic, imi da impresia de chici modern, care nu se potriveste deloc cu imaginea unei zone rurale. Primarul din orasul din care sunt, face aceeasi greseala. NU RESPECTA SPECIFICUL frumos si foarte vechi a zonei si a arhitecturii care da valoare orasului, distrugand imaginea cu alei si felinare moderne care parca nu isi au locul, la fel ca platforma aceea de langa apa din coltul imaginii. Toata chestia asta e ceva in gen „tricou sintetic cu motive traditionale imprimate”.

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.