Ctrl+Alt+Bm, o expoziţie altfel

0
766

Joi, 29 octombrie, de la ora 18, la Hesh Halle (Baia Mare, str. Vasile Lucaciu nr. 162, vizavi de Ambient), va avea loc vernisajul expoziţiei „Ctrl+Alt+Bm” (pictură, sculptură, grafică, instalaţie). Expun: Flaviu Cacoveanu, Sarah Fripon, Peter Holzapfel, Mihaela Hudrea, Kevin Klamminger, Lucian Marchiş, Andrej Polukord, Linda Robaş, Paul Robaş, Andrei Rusz, Peter Tăpălagă, Laura Zanetti. (a.g.)
Ce este?
Ctrl+Alt+Bm este primul eveniment organizat prin proiectul alt+bm, care îşi propune să facă vizibili cât mai mulţi artişti emergenţi, atât de pe scena locală, cât şi naţională şi internaţională. Accentul se pune pe accesibilitatea expunerii artiştilor, comunicare interdisciplinară, capacităţile logistice ale artiştilor, dialogul cu publicul şi stimularea unui nucleu cultural contemporan în Baia Mare.
Cine face?
Alt+bm este un proiect care foloseşte spaţii alternative pentru expoziţii de artă contemporană, dezbateri, workshop-uri, pe un sistem non profit, iniţiat de artişti tineri care doresc să pună bazele unei platforme accesibile. Ţinta proiectului este să ajute artiştii emergenţi oferind acces rapid la un spaţiu unde viziunea lor se poate materializa. Alt+bm apare ca o reacţie la inaccesibilitatea expunerii artiştilor tineri în galeriile şi spaţiile regionale.
Ce înseamnă?
Alt+bm este o asociere dintre două elemente interpretabile. ”Alt” se referă la o prescurtare a cuvântului alternativ, dar se referă şi la cuvântul românesc „alt”, asociat cu prescurtarea oraşului Baia Mare. Rezultatul este un „alt fel” de a  construi o expozitie. O altă abordare pentru oraş, un alt Baia Mare (alt+bm).
Ctrl+Alt+Bm este un joc de prescurtări, care face referire la combinaţia de taste folosită în tehnica de calcul. Tasta ctrl (control), folosită in combinaţii diferite, rezultă în operaţiuni care nu ar fi posibile fără ea. Tasta Alt (alternate) de asemenea are rolul de a modifica, de a aduce variante alternative operaţiunilor realizate, dar care ar fi irelevante fără tasta ctrl. Ultima prescurtare se referă la oraşul Baia Mare, în final avem de a face cu o combinaţie de elemente care pun în mişcare o operaţiune al cărei rezultat este imprevizibil.

Paul ROBAŞ

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.