După 15 ani de „detenţie”, cei cinci lei de la fosta Grădină Zoo din Baia Mare au plecat în Africa de Sud

0
676

Ieri, sub atenta grijă a trei echipe de medici veterinari din România, Austria şi Germania, cei cinci lei care au stat în „detenţie” timp de 15 ani la Grădina Zoologică din Baia Mare, după ce au fost tranchilizaţi şi închişi în cuşti speciale, au plecat în lunga lor călătorie spre Africa de Sud, în rezervaţia LIONSROCK.
În urmă cu 15 ani, în anul 2002, trei dintre cei cinci lei au fost aduşi de la Circul Globus la Grădina Zoologică din Baia Mare. Doi dintre aceştia s-au născut în captivitate, necunoscând decât betoanele şi gratiile. Odată cu desfiinţarea aşezământului destinat lor, aceştia au mai rămas în Baia Mare încă doi ani, după care, ieri, şi-au început călătoria spre ţările calde, de fapt spre o rezervaţie de sute de hectare, unde sunt amenajate ţarcuri speciale pentru ei.
IMG_2712Una dintre membrele Organizaţiei naţionale de protecţie a animalelor VIER PFOTEN, Veronica Tulpan, a declarat: „Călătoria leilor durează o zi şi jumătate. Acum, sunt pu­ţin agitaţi, e normal, pentru că este multă lume în jurul lor şi simt că se întâmplă ceva. Sunt prezenţi medici veterinari care îi vor tranchiliza cu pistoale speciale. Leii rămân în cuşti până la destinaţie, în rezervaţie. Evident, vor avea mici probleme de adaptare la început, întrucât este diferenţă mare între captivitate şi libertate deplină. Este destul de greu să-ţi recunoşti de fapt mediul din care provii, după 15 ani de captivitate. Rezervaţia are sute de hectare şi acolo vor fi în siguranţă”.
Organizaţia VIER PFOTEN a asigurat suportul logistic şi financiar pentru transferarea ce­lor cinci lei în Africa.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.