Ziua mondială a femeilor din mediul rural

0
760

Există o zi mondială a femeii, 8 Martie, dar Organizaţia Naţiunilor Unite a găsit o zi aparte şi pentru femeile de la ţară. Pentru ele a fost instituită ZIUA MONDIALĂ A FEMEILOR DIN MEDIUL RURAL, marcată pentru prima dată în anul 2008, după adăugarea de către Adunarea Generală a ONU a Rezoluţiei 62/136 din 18 decembrie 2007.
Ideea celebrării unei zile a femeilor din mediul rural s-a conturat cu prilejul unei Conferinţe a ONU pentru femei, care a avut loc la Beijing, în 1995. Propunerile pentru organizarea unei astfel de zile au venit din partea mai multor organizaţii: Federaţia Internaţională a Producătorilor Agricoli, Asociaţia Mondială a Femeilor din Zona Rurală (NARWA) şi Fundaţia Summitului Mondial al Femeilor WWSF.
Acest eveniment este considerat modul pragmatic de a obţine recunoaşterea şi susţinerea femeilor din mediul rural, care se ocupă de obicei cu agricultura sau deţin mici afaceri. Femeile din mediul rural reprezintă mai mai mult de un sfert din populaţia lumii. Ele contribuie la bunăstarea famililor lor şi la dezvoltarea economiei rurale, din cauza rolului lor cheie privind producţia de alimente şi a siguranţei acestora.
Ziua femeilor din mediul rural s-a decis să fie aniversată la 15 octombrie, cu o zi înainte de Ziua alimentaţiei. Şi în România, femeile din mediul rural au un rol determinant în cadrul familiei, care rezultă din tradiţia culturală a poporului nostru. Viaţa femeilor de la ţară nu este uşoară, iar obligaţiile lor sunt mai multe decât cele ale bărbaţilor.
Federaţia A.P.A. Transilvania, cu sediul în Baia Mare, are multe femei din mediul rural în componenţa asociaţiilor de producători agricoli care o compun, fiind cea mai mare organizaţie agricolă nonprofit din judeţul Maramureş. Conducerea Federaţiei APA Transilvania susţine femeile care îşi desfăşoară activitatea în agricultură şi în gospodăriile proprii, organizând pentru ele evenimente speciale. Cu această ocazie, azi, 15 octombrie 2015, preşedintele dr. Claudiu FRÂNC şi administratorul Federaţiei, ing. Andrei CSATLOS, le felicită pe toate femeile din mediul rural şi le urează multă sănătate, fericire şi o viaţă cât mai prosperă, alături de cei dragi.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.