Tendinţe în moda sezonului rece

0
678

Vara călduroasă şi atît de permisivă din punct de vedere cromatic s-a dus, toamna instalîndu-se deja confortabil. Temperaturile scăzute şi ambianţa autumnală determină schimbarea garderobei, dar, pentru a etala de fiecare dată o apariţie în trend cu moda, designerul vestimentar Lorand Coza sfătuieşte să se ţină cont de cîteva elemente esenţiale care creionează tendinţele acestui sezon.

Un caleidoscop monocrom

Designerul vestimentar Lorand Coza punctează din start faptul că, în sezonul toamnă-iarnă 2015/2016, blana este în centrul atenţiei. “Blana – artificială, bineînţeles – în culori tari şi pastelate nu trebuie să lipsească din garderoba unei fashioniste. Poate fi asortată lejer la pantaloni din piele sau stofă, fuste-creion sau pantaloni capri din lînă”, explică designerul băimărean. Tot din seria de “vedete” ale sezonului este şi catifeaua. “Sacouri, pantaloni, bluze, jachete sau rochii dramatice, toate acestea confecţionate din catifea ar trebui să fie achiziţionate. Catifeaua are un aer dramatic, neo-victorian, care ne poate trimite uşor spre tărîmuri de visare”, adaugă Lorand Coza. Influenţele asiatice sînt, de asemenea, un alt “must” al sezonului toamnă-iarnă. “Fie că purtăm rochii sau jachete de tip kimono sau alegem fuste cu imprimeuri de tip dragon sau flăcări, îndepărtatul Orient defineşte acest sezon”, creionează designerul vestimentar. Mai mult, nu trebuie ignorate grafismele în alb şi negru. “Jocuri de figuri geometrice cît mai elaborate vor compune cele mai hot printuri ale toamnei: dungi, pătrăţele, print zebra, totul este recomandat. Gîndiţi-vă la un caleidoscop monocrom: aşa trebuie să arate dressing-ul vostru în următoarele luni”, sugerează Lorand Coza.

prezentare_3Anii ‘70, influenţe folk şi flamenco

Tendinţele sezonului rece pot fi rezumate şi la străluciri în paiete şi sclipici, însă, aceste opţiuni vestimentare trebuie etalate cu mare atenţie. “Rochii sau fuste din paiete, pantaloni lucioşi, bluze sclipicioase. Este o tendinţă care se poartă greu, nu e la îndemîna oricui, cere îndrăzneală şi mult curaj, aşa că aveţi grijă”, avertizează designerul băimărean. Sezonul toamnă-iarnă e definit şi de influenţele anilor ‘70, mai subliniază Lorand Coza, recomandînd în acest context: pantaloni trapez, imprimeu în carouri, eşarfe scurte legate la gît. Recomandate sînt şi pastelurile, etichetate de designer ca fiind “delicioase”.  “Bleu delicat, roz acadea, verde fistic, acestea sînt nuanţele care ne vor da adieri calde de vară în acest sezon friguros. Paltonaşele de tip bomboană, spre exemplu, sînt perfecte în aceste culori”, indică Lorand Coza. Tot acest sezon aduce în peisajul friguros influenţe folk şi flamenco. “Imprimeuri boeme, rochii lungi pînă în pămînt, jachete cu franjuri şi veste din piele lucrate manual. Ca şi tendinţe adiacente, avem rochiile sau fustele tricotate, hainele de tip milităresc şi bretonul făcut în dungi, aranjat cu gel pentru a da aspect de ud şi făcut sub diferite forme pe porţiunea frunţii, întocmai ca dansatoarele de flamenco”, conchide designerul vestimentar.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.