PNL: Proiectul de lege privind introducerea votului prin corespondenţă intră azi în Senat

0
504

• Co-preşedintele PNL, Alina Gorghiu, şi secretarul general PNL, Gheorghe Flutur, sâmbătă, în Baia Mare
La Şedinţa Comitetului Executiv Judeţean PNL Maramureş de sâmbătă, 17 octombrie 2015, au fost prezenţi co-preşedintele PNL, Alina Gorghiu, şi secretarul general al PNL, Gheorghe Flutur, în Baia Mare, alături de peste 500 de membri de partid. Au fost prezenţi, de asemenea, primari  de municipii din ţară (Gheorghe Falcă, Arad, vicepreşedintele PNL, Alexandru Nazare, preşedintele CJ Bihor, Cornel Popa, primarul de Zalău, Victor Căpîlnaşiu ş.a.)
Co-preşedintele, Alina Gorghiu, a declarat că azi, 19 octombrie 2015, proiectul de lege privind introducerea votului prin corespondenţă va intra pe ordinea de zi a Senatului: “Astfel, se va ajunge la o stare de normalitate. Autoritatea Electorală Permanentă a realizat un draft de proiect care este 90% identic cu cel propus de liberali”.
În ce priveşte candidaturile, Alina Gorghiu a precizat: “Facem o analiză amănunţită a candidaturilor din această campanie, după care vom selecta candidaţii. Începând de luni (azi, n.n.), toate filialele îşi vor demara cercetarea sociologică la nivelul municipiilor reşedinţă de judeţ şi judeţelor, astfel că la începutul lunii decembrie vom şti toţi candidaţii la nivel naţinal. Suntem primul partid politic care ia în serios această agendă electorală. Din 77 de  localităţi, 60 şi-au desemnat deja candidaţii. PNL ocupă locul I în sondaje, fiind departe de PSD. Fiind principalul vehicul politic, dorim să dăm cei mai buni primari. Nu ezit să spun că vom câştiga alegerile locale în mai multe municipii, cum ar fi Constanţa, Arad. În Baia Mare trebuie să luptăm. La alegerile locale mergem singuri pe liste, la fel şi la parlamentare. După parlamentare, vom ajunge la guvernare. Este posibil ca aici să fie nevoie de o alianţă. Sper să avem un scor mai mult decât suficient la parlamentare”.
Gheorghe Flutur, secretar general PNL: “Scopul nostru următor este să dăm primari cât mai buni şi să ne pregătim pentru alegerile din primăvară. Partidul nostru trebuie să fie foarte bine pregătit. Suntem interesaţi de foarte buna organizare a acestuia. Îi felicit pe co-preşedinţii Mircea Man şi Ovidiu Nemeş pentru felul în care au efectuat procesul de fuziune a acestor două partide (PNL şi PDL). Optând pentru fuziunea dintre cele două partide, nu am dat greş. Sunt convins că pe uşa din faţă vom veni şi la guvernarea locală şi naţională. Nu ezit să spun că vom câştiga”.
Gheorghe Flutur a subliniat că România este în coada listei la absorbţia fondurilor europene, precum şi faptul că nici la această dată nu avem autostrăzi: “Avem miliarde de euro aruncate pe geam, în ce priveşte autostrăzile”.
Co-preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a punctat faptul că PNL se angajează să susţină sănătatea în România: “Sănătatea în România este neglijată. Suntem în statisticile europene în topurile negative. Există o lege de prevenţie. Ne străduim ca la începutul lunii decembrie să depunem un proiect de lege în ce priveşte facilităţi în tratamentul bolilor cardiovasculare şi a cancerului de col uterin la femei”.
Membrii staff-ului de campanie, primarii invitaţi şi conducerea PNL au vizitat Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei, precum şi  Şcoala politică “Gheorghe I. Brătianu” din Sighetu Marmaţiei, unde s-au reunit organizaţii liberale şi tineri din peste 15 judeţe ale ţării. (IBM)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.