Amenzi de peste 40.000 lei, 14 permise reţinute şi 4 certificate de înmatriculare retrase în week-end

0
612

În perioada 16-18 octombrie, poliţiştii au fost prezenţi în trafic pentru prevenirea şi combaterea accidentelor de circulaţie, dar şi pentru depistarea şi sancţionarea celor care încalcă normele rutiere în vigoare. În timpul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au constatat 15 infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, cele mai multe fiind conducerea fără permis, conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice şi conducerea unui vehicul neînmatriculat.
De asemenea, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 135 de sancţiuni contravenţionale, cele mai multe pentru depăşirea limitei legale de viteză şi neacordarea de prioritate pietonilor. Valoarea totală a amenzilor aplicate este de 40.555 lei. Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 14 permise de conducere şi au retras, pentru nereguli tehnice, 4 certificate de înmatriculare.
Pe raza localităţilor Suciu de Sus şi Vişeu de Sus, poliţiştii au depistat în trafic două persoane care transportau, cu autoturismele, 280 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană. Ţigările au fost confiscate, iar cei doi bărbaţi, din Suciu de Sus şi din Crasna Vişeului sunt cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă.

Dosar penal pentru conducere fără permis şi cu numere expirate în Ilba

Sâmbătă, la ora 10, poliţiştii din Tăuţii Măgherăuş au constatat că, pe DN 1C, din localitatea Ilba, se găseşte un autoturism avariat, iar stâlpul de electricitate din dreptul unui imobil este rupt. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au identificat un tânăr, de 25 de ani, din Cicârlău, care a condus autoturismul. Poliţiştii au constatat că cel în cauză nu deţine permis de conducere pentru nici o categorie, iar valabilitatea numerelor de înmatriculare provizorie era expirată.
Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere fără permis şi conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Victimă a traversării neregulamentare în Baia Sprie

Indisciplina pietonilor, respectiv traversările neregu­lamentare, reprezintă una dintre principalele cauze ale accidentelor grave de circulaţie. Mai mult, conform statisticii, una din 620 de traversări neregulamentare este fatală.
Sâmbătă, 17 octombrie, o femeie şi-a pus în pericol siguranţa, traversând prin loc nepermis şi fără să se asigure. La ora 12.15, un tânăr, de 28 de ani, din Baia Sprie, se deplasa cu un autoturism pe strada Câmpului, unde a surprins şi accidentat o femeie, de 40 de ani, care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără să se asigure. Impactul s-a soldat cu rănirea uşoară a femeii, fiindu-i acordate îngrijiri medicale, fără a necesita, însă, internarea.
Testarea cu aparatul etilotest a relevat că cei doi participanţi la trafic nu se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.