Inaugurarea Asociaţiei Coresiana

0
743

• Proiectul „Economia Socială – o şansă pentru toţi”
Luni, 19 octombrie 2015, de la ora 14.00, în Baia Mare a avut loc inaugurarea oficială a Asociaţiei Coresiana (manager Bogdan Matei) – structură de economie socială cofinanţată prin Fondul Social European, Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa Prioritară 6: Promovarea incluziunii sociale.
Evenimentul, care a avut loc la sediul asociaţiei (Baia Mare, bd. Unirii nr. 24), a debutat cu tăierea panglicii, dar şi cu o slujbă de inaugurare oficiată de PS Iustin Sigheteanul, arhiepiscop al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureşului şi Sătmarului. Invitaţii participanţi la inaugurare au rostit cuvinte de încurajare şi apreciere faţă de iniţiativa lansării unor astfel de structuri socio-economice şi faţă de obiectivele propuse de Asociaţia Coresiana, după care s-a recurs la vizitarea spaţiilor în care va avea loc efectiv activitatea organizaţiei.
Asociaţia Coresiana are drept scop îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă şi de muncă a persoanelor aparţinând grupurilor vulnerabile (persoane de etnie romă, persoane cu dizabilităţi, femei în situaţii de risc, tineri cu vârsta de peste 18 ani care părăsesc sistemul instituţional de protecţie a copilului, persoane care trăiesc din venitul minim garantat, familii monoparentale) din regiunea Nord-Vest şi regiunea Vest a României.
Obiectivul principal al Asociaţiei este de a desfăşura activităţi economice cu caracter accesoriu şi strâns legate de scopul principal al asociaţiei, în principal activităţi de tipărire, legătorie şi servicii conexe, servicii pregătitoare pentru tipărire. Prin acestea se urmăreşte crearea de locuri de muncă, respectiv acordarea de sprijin financiar pentru persoanele aparţinând grupurilor vulnerabile definite mai sus, dar şi sprijinirea unităţilor de învăţământ, cultură şi a asociaţiilor sportive, în vederea achiziţionării de mijloace tehnico-materiale specifice, necesare îmbunătăţirii activităţii. Nu în ultimul rând, Coresiana şi-a propus să organizeze diverse activităţi cu caracter umanitar, de sprijin social, profesional şi moral, în favoarea persoanelor aparţinând grupurilor ţintă, pentru integrarea lor deplină în societate.
Asociaţia a luat fiinţă cu sprijinul şi sub îndrumarea reprezentanţilor Catedralei Episcopale „Sfânta Treime” din Baia Mare, demonstrând încă o dată că Biserica nu e nepăsătoare la nevoile societăţii, ci dimpotrivă, se implică în dezvoltarea a cât mai multor structuri care să vină în sprijinul tuturor categoriilor de persoane defavorizate din punct de vedere social, material, educaţional şi profesional.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.