Peste 74.000 de pachete cu ţigări, confiscate la frontiera de nord

0
271

– valoarea acestora este de cca. 155.000 de euro –
Cea mai recentă „captură” pentru politiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmatiei este de 74.628 de pachete cu ţigări, în valoare de aproximativ 684.000 lei, ce urmau să ajungă pe piaţa neagră de desfacere. În primul caz, a fost depistată o autobasculantă ce transporta 99 baxuri de ţigări, care fuseseră acoperite cu deşeuri din material lemnos. Apoi, un alt echipaj, însoţit de cîinele poliţist Nebata, a depistat 2 cazuri de contrabandă, fiind confiscate peste 28.000 pachete de ţigări. 3 cetăţeni români sînt cercetaţi pentru săvîrşirea infracţiunii de contrabandă.

Ţigări transportate cu autobasculanta

Marţi dimineaţă, în jurul orei 6.30, un echipaj al poliţiei de frontieră a oprit pentru control, pe raza municipiului Sighetu Marmaţiei, o autobasculantă, condusă de Vasile M., 48 de ani, cu domiciliul în judeţul nostru.
La controlul efectuat, politiştii au observat, în bena autobasculantei, mai multe colete cu ţigări, care fuseseră acoperite cu o prelată şi peste care se aflau deşeuri de material lemnos. În consecinţă, persoana şi mijlocul de transport au fost duse la sediul inspectoratului în vederea continuării cercetărilor, ocazie cu care au fost descoperite 99 de baxuri cu ţigări. În urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 46.619 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, care urmau să ajungă pe piaţa neagră de desfacere.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvîrşirii infracţiunii de contrabandă. Ţigările, în valoare de 437.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar autobasculanta folosită la transport a fost indisponibilizată la sediul inspectoratului.

Foc de armă pentru reţinerea contrabandiştilor

Marţi noaptea, în jurul orei 1, un echipaj al poliţiei de frontieră, care se afla în patrulare, alături de cîinele poliţist de intervenţie Nebata, de la SPF Sarasău, a observat, pe raza localităţii Cîmpulung la Tisa, mai multe persoane care transportau de la frontiera de stat către interiorul ţării colete voluminoase. Imediat, s-a procedat la somarea prin voce a celor în cauză şi, deoarece aceştia nu s-au supus, politiştii au tras un foc de avertisment, în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale. În acel moment, bărbaţii au abandonat coletele şi s-au dispersat în direcţii diferite, fiind reţinut cetăţeanul român, Călin H., 23 de ani, domiciliat în Maramureş.
Poliţiştii au anunţat autorităţile de frontieră ucrainene despre eveniment, concomitent cu dispunerea unor măsuri de cercetare şi supraveghere a zonei, unde au fost descoperite 36 de colete, care, împreună cu persoana în cauză au fost duse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor. În urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 23.809 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 210.000 lei.
Călin H. este cercetat pentru săvîrşirea infracţiunii de complicitate la contrabandă, iar ţigările au fost ridicate în vederea confiscării.
În continuare se fac verificări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Colete cu ţigări, abandonate la Sarasău

Acelaşi echipaj al poliţiei de frontieră, însoţit de cîinele Nebata, a mai depistat, în jurul orei 7.30, pe raza localităţii Sarasău, alte două persoane care transportau de la frontiera de stat către interior colete voluminoase. Politiştii de frontieră au trecut la somarea prin voce a celor în cauză, moment în care bărbaţii au abandonat coletele şi au fugit în direcţii diferite.
La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă care a procedat la cercetarea terenului, fiind descoperite 6 colete, care conţineau 4.200 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 37.000 lei, ţigări ridicate în vederea confiscării.
În continuarea cercetărilor, a fost identificată o persoană implicată în activitatea infracţională, un cetăţean român, în vîrsta de 49 ani, domiciliat în Maramureş.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvîrşirii infracţiunii de contrabandă, urmînd a se lua măsurile legale ce se impun.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.