„Trenul cu lectură”. Activitate extra muros la Şcoala Gimnazială „Petre Dulfu”

0
975

Atunci când copiii nu mai manifestă interes pentru cărţi, aceştia trebuie stimulaţi, iar dacă copiii nu ajung la cărţi, atunci acestea trebuie să ajungă la ei. De aceea, de multe ori, Secţia pentru copii – cărţile şi bibliotecarii – îşi părăsesc perimetrul, deplasându-se la grădiniţele şi şcolile din oraş, unde organizează periodic activităţi extra muros (în afara zidurilor bibliotecii) sub genericul „Mai aproa­pe de cititori. Cartea în grădiniţe şi şcoli.”
Astfel, biblioteca nu-şi mai aşteaptă în mod pasiv utilizatorii, ci prin intermediul bibliotecarilor îşi face cunoscută „oferta”, neezintând să-şi aleagă pentru aceasta alte spaţii, decât propriile săli.
Ieri, 23 octombrie, la sediul Şcolii Gimnaziale „Pe­tre Dulfu” (dir. prof. Mircea Buia), elevii clasei a III-a A, prof. înv. primar Odarca Deac, au asistat la o prezentare de carte, constând în cele mai citite cărţi, adecvate vârstei lor.
Colecţia Magic Lilli, de Knister, Colecţia Zânele năzdrăvane, de Lucy Mayflower, Seria Portalul ma­gic, Seria Povestiri de râs de Geronimo Stilton, Seria Căţelul Vrăjitoarei, de Frank Rodgers, Seria Jurnalul Angelinei, sau Poveşti despre devoratori de cărţi, fantome din pod şi alte personaje de basm, de Cornelia Funke sunt doar câteva dintre titlurile pe care copiii au putut să le răsfoiască şi care au servit drept suport în întocmirea unei liste de lecturi.
Cărţile au fost aduse special pentru ei de bibliotecara Paula Roman de la Secţia pentru copii a Bibliotecii Judeţene „Petre Dulfu”.
La sfârşitul activităţii, fiecare copil şi-a ales un volum din cărţile prezentate şi s-a îmbarcat în „Trenul cu lectură”. (o.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.