Sărbătoarea recoltei la Şcoala I. L. Caragiale

0
528

Preşcolarii grupei “Waldorf” de la Şcoala “Ion Luca Caragiale” din Baia Mare au demarat serbările dedicate anotimpurilor şi momentelor importante de peste an. Doar la această unitate de învăţămînt (director Radu Bogoviţ şi director adjunct, Eugenia Pampa), există două grupe de alternativă Waldorf pentru preşcolari, cu copii cu vârste între 3 şi 6 ani, coordonatorul programului fiind Luminiţa Czegenyi.
“Sărbătoarea Recoltei” a fost prima acţiune a acestui an marcată de preşcolarii grupei Waldorf care au îmbrăcat, pentru acest eveniment, straie populare, au pregătit coşuri de nuiele cu fructe şi legume de toamnă, au vizitat o brutărie din Baia Mare şi s-au familiarizat cu “drumul pâinii”. Părinţii participă activ la activităţile copiilor, la solicitarea educatoarelor de la grupe.
Luminiţa Czegenyi, coordonatorul programului Waldorf pentru preşcolari în Baia Mare şi educatoare a unei grupe Waldorf din cadrul Şcolii Generale “Ion Luca Caragiale”, ne spu­ne: “Săr­bătoarea modelează spiritul omului. În fiecare toamnă, când în aer pluteşte atmosfera culesului, oamenii celebrează sărbătoarea recoltei, din nevoia de a pune în balanţă rezultatele muncii lor de peste an, de a socoti cât de bine au muncit şi de a se bucura de roadele muncii lor”. (Felicia BODEA)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.