Traversările neregulamentare – principalele cauze ale accidentelor pietonilor

0
500

Indisciplina pietonilor, respectiv traversările neregulamentare reprezintă una dintre principalele cauze ale accidentelor de circulaţie produse pe raza judeţului. Pentru prevenirea acestui gen de evenimente, poliţiştii rutieri organizează frecvent acţiuni care au ca scop conştientizarea pietonilor asupra necesităţii respectării normelor rutiere şi a conducătorilor auto asupra consecinţelor neacordării priorităţii de trecere pietonilor.
Luni, 26 octombrie, poliţiştii sigheteni au aplicat participanţilor la trafic 23 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 7.500 de lei, iar ca măsură complementară au reţinut 2 permise de conducere şi au retras 4 certificate de înmatriculare. De asemenea, au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducere fără permis, pe numele unui sighetean, de 26 de ani, depistat în timp ce se deplasa cu un autoturism pe raza localităţii de domiciliu.
În jurul orei 20, poliţiştii Biroului Rutier s-au sesizat că, la intersecţia străzii Ion Mihaly de Apşa cu strada Libertăţii, s-a produs un accident rutier. Un tânăr, de 27 de ani, care se deplasa cu un autoturism, a surprins şi accidentat un pieton, de 18 ani, care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis, în fugă şi fără să se asigure. În urma impactului, tânărul accidentat a suferit leziuni corporale şi a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Ambii participanţi la trafic au fost testaţi cu aparatul etilotest şi s-a constatat că pietonul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

La Borşa

Un alt pieton, care s-a angajat în traversarea neregulamentară a străzii Libertăţii, din Borşa, a suferit leziuni corporale, după ce a fost surprins şi accidentat de un autoturism.

Minor accidentat la Rozavlea

Deoarece copiii sunt imprevizibili şi nu pot aprecia corect distanţele şi vitezele, nu trebuie lăsaţi să traverseze singuri. Luni dimineaţa, la ora 07.25, poliţiştii au fost sesizaţi prin 112, că, pe raza localităţii Rozavlea s-a produs un eveniment rutier soldat cu rănirea unui minor.
Poliţiştii au constatat că, un sighetean, de 60 de ani, care se deplasa cu un autoturism, a surprins şi accidentat un minor, de 9 ani, care s-a angajat în traversarea drumului în fugă, prin loc nepermis. În urma impactului copilul a fost rănit, fiind transportat la spital, unde a beneficiat de îngrijiri medicale, fără a rămâne internat.
Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest şi s-a constatat că nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.
Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.