Două obiective pentru Cătălin Cherecheş: promovarea în Liga 1 şi consolidarea stadionului

0
1852

Primarul Cătălin Cherecheş a susţinut, alături de arbitrul FIFA Cristian Balaj, o conferinţă de presă la stadionul „Viorel Mateianu”, în care subiectul principal a fost gruparea de fotbal FC Municipal Baia Mare.
Desigur, sportul băimărean se află pe o pantă ascendentă datorită implicării primarului Cătălin Cherecheş, în consecinţă acesta are în plan şi promovarea fotbalului în primul eşalon. „Următorul lucru este ca municipiul respectiv clubul să se ţină de cuvînt faţă de sportivi şi să fie aduşi cu salariile la zi, cu toate primele şi cu toate promisiunile din perspectivă financiară. Mai mult decît atît, îmi doresc să ne ţinem de cuvînt într-un mod, ca să spun aşa, foarte optimist faţă de băimăreni şi să putem să facem un efort substanţial în acest campionat, în acest sezon 2015-2016, şi să promovăm. Este o ocazie importantă. Este o ocazie cu care greu ne vom mai întîlni. Asta înseamnă consolidarea echipei, înseamnă rigoare administrativă, înseamnă forţe inclusiv financiare care trebuie să vină şi să susţină această echipă. Nu doar Municipiul Baia Mare. Municipiul Baia Mare va face tot efortul chiar la următoarea rectificare să mai ajute clubul dar îi invit pe toţi cei care cred în acest sport şi cred în dezvoltarea acestui sport în Baia Mare să vină alături de acest club”, a declarat primarul Cătălin Cherecheş.
Edilul băimărean a discutat cu presa şi despre consolidarea stadionului „Viorel Mateianu”, lucrări care vor începe în cel mai scurt timp. „Avem posibilitatea să creăm o infrastructură sportivă importantă aici, pe baza Stadionului Municipal „Viorel Mateianu”. Avem proiectul depus la Ministerul Dezvoltării, respectiv la Compania Naţională de Investiţii pentru modernizarea acestui stadion şi va fi un proiect de cinci milioane de euro de modernizare a stadionului, un stadion care va avea în principiu 12.000 de locuri. Va fi un stadion pe care îşi va putea găsi locul şi îşi va putea desfăşura activitatea FCM Baia Mare, Minerul Baia Mare, FC Maramureş sau cum vreţi dumneavoastră să îi spuneţi în Liga 1. Dorinţa mea este, dacă tot am făcut un efort acum trei ani şi am făcut un efort cu caracter romantic în primul rînd pentru că nimeni nu a crezut că o să ajungem aici, să mergem mai departe şi să susţinem această echipă pentru a promova. Îmi doresc foarte mult să se înţeleagă că această echipă este a municipiului Baia Mare. Îmi doresc foarte mult să se înţeleagă faptul că ne interesează respectul pe care îl acordăm jucătorilor şi respectul pe care îl acordăm publicului. Îmi doresc foarte mult rigoare în această structură sportivă, rigoare din perspectivă legală şi îmi doresc ca toţi sportivii să fie plătiţi. Îmi doresc ca toţi sportivii să fie motivaţi şi satisfăcuţi. Îmi doresc să aibă, bineînţeles, toate condiţiile”, a mai precizat Cătălin Cherecheş.
Arbitrul FIFA Cristian Balaj a recunoscut că nu se aştepta ca FC Municipal Baia Mare să ajungă în această fază a competiţiei şi se simte fericit pentru performanţa fotbalului maramureşean. „Îi felicit în primul rînd pe băieţi pentru că din punctul meu de vedere s-au autodepăşit. Felicitări lor, celor din conducere, celor care le-au asigurat condiţii indiferent că vorbim de conducerea administrativă sau de cei de la Consiliu Local, de spectatorii care au fost aproape de această echipă. Recunosc că sînt plăcut surprins şi nu m-am aşteptat să ajungem în această etapă. Vreau să îi mai felicit pe cei care au fost în anii anteriori în această echipă, pentru că anumiţi jucători au rămas de la vechea echipă, pe cei care au continuat sau au început munca, Radu Ţolaş şi Cosmin Filip, care au dus greul, antrenorii, care alături de băieţi au dat dovadă de seriozitate şi au obţinut mult mai mult decît au primit. Noi sîntem datori faţă de ei şi putem să ne comportăm frumos, încurajîndu-i. Îmi doresc din suflet ca Maramureşul să demonstreze că nu întîmplător au ajuns pe primele locuri în ceea ce priveşte fair-play-ul şi comportamentul”, a spus Cristian Balaj.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.