Zilele firmelor maramureşene

0
1003

În perioada 29-30 octombrie, se desfăşoară Zilele firmelor maramureşene, eveniment organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Maramureş în parteneriat cu Consiliul Judeţean şi primarul Municipiului Baia Mare, sub patronajul Instituţiei Prefectului. Evenimentul este focusat pe Topul Firmelor Maramureşene şi expoziţia Fabricat în Maramureş.

Ediţia a III-a Expoziţia “Fabricat în Maramureş”

Loc de desfăşurare: Centrul de Instruire şi Marketing al CCI MM, Baia Mare, Aleea Expoziţiei nr. 5. Program de vizitare: 29-30 octombrie, între orele 10-17.
Expoziţia se doreşte a fi locul unde produsele şi serviciile realizate de cele mai bune firme maramureşene sînt prezentate oamenilor politici, administraţiilor locale, publicului vizitator – salariaţii firmelor şi familiile acestora, elevi, studenţi, cadre didactice, reprezentanţi ai firmelor maramureşene, astfel încît maramureşenii, şi nu numai, să poată vedea potenţialul economic al judeţului nostru.
În cadrul expoziţiei vor fi prezenţi inventatori maramureşeni şi reprezentanţi ai industriilor creative din domeniile meşteşuguri, design vestimentar, artă fotografică – publicitate, produse pentru decoraţiuni interioare şi accesorii vestimentare.
Cele 21 de firme prezente în expoziţia „Fabricat în Maramureş” au contribuit cu 14% la realizarea cifrei de afaceri a judeţului şi cu 12% la numărul total de salariaţi.
Produse prezentate în expoziţie: mobilă, saltele, scaune, confecţii de îmbrăcăminte, textile destinate HO-RE-CA, echipamente electrice, vopseluri, lacuri, coloranţi, tipărituri, şuruburi, piuliţe, nituri, bolţuri, prezoane şi alte organe de asamblare.

Topul firmelor din judeţul Maramureş – ediţia 2015

Eveniment central al celei de-a III-a ediţii a Zilelor firmelor maramureşene, „Topul Firmelor” se va desfăşura vineri, 30 octombrie, de la ora 10, top elaborat în baza bilanţurilor de venituri şi cheltuieli, de profit sau de pierderi înregistrate şi raportate de societăţile comerciale în anul 2014, primite de la MFP şi ONRC.
La 31 decembrie 2014, în Maramureş erau înmatriculate 20.450 persoane juridice şi 13.442 persoane fizice, din care active din punct de vedere juridic: 14.024 persoane juridice şi 12.745 persoane fizice.
Pentru a stabili firmele de top, s-au luat în considerare datele de bilanţ contabil pentru 11.916 de societăţi comerciale care au depus aceste documente, reprezentînd 58,27% din firmele înregistrate în Registrul Comerţului la 31 decembrie 2014 şi 84,97% din societăţile active din punct de vedere juridic.
Aplicînd algoritmul, stabilit de comisia Naţională a Topului organizat de CCIR şi CCI teritoriale, dintre acestea, pe baza datelor de bilanţ, au fost selectate 113 societăţi, care au ocupat locurile 1, 2, şi 3, grupate pe domenii de activitate şi clase de mărime, în funcţie de numărul de salariaţi.
La ediţia din acest an vor fi acordate şi 7 categorii de premii speciale: • Exportatorul anului 2014 cu capital autohton • Cel mai mare exportator din judeţul Maramureş • Investiţia  anului • Managerul anului • Femeia manager a anului • Cel mai tînăr manager al unei firme de top • Premiul pentru Responsabilitate Socială.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.