Liga Campionilor. HCM Baia Mare – Rostov Don 20-22 (10-13)

0
489

• Sala sporturilor „Lascăr Pană”. Grupa A. Etapa 3.
• Au arbitrat: Andreu Marin Lorente şi Ignacio Garcia Serradilla (Spania)
• Delegat EHF: Jan Rudinsky (Slovacia).
• Aruncări de la 7 m: 4-3 (transformate 4-2, a ratat Sen) • Minute de eliminare: 8-4 (în min. 45, Ardean Elisei a primit direct cartonaş roşu).
HCM Baia Mare: Ungureanu (13 intervenţii, inclusiv o aruncare de la 7 m apărată), Munteanu – Abbingh 6 (3 din 7m), Pineau 5 (1), Jezic 3, Perianu 2, Ardean Elisei 1, Marin 1, Do Nascimento 1, Geiger 1, Nechita, Oltean, Tănăsie, Szucs, Gjorgjevska, Tătar. Antrenor – Aurelian Roşca. Director tehnic – Ioan Băban.
Rostov-Don: Lunde (10), Sedoykina – Sen 5, Managarova 5, Ilina 5 (2), Avdekova 2, Borshchenko 1, Petrova 1, Slivinskaya 1, Shymkute 1, Bobrovnikova 1, Davydenko, Makeeva, Kiseleva Punko, Stepanova. Antrenor – Jan Leslie.
După prima înfrîngere din sezonul 2015/2016, în compania campioanei Norvegiei, în a doua etapă din Grupa A – EHF Champions League, HCM Baia Mare a suferit al doilea eşec din Liga Campionilor, vicecampioana naţională a României pierzînd, pe teren propriu, cu 20-22, la pauză 10-13, confruntarea cu Rostov Don.
HCM nu a condus, nici măcar cu un gol, în faţa campioanelor Rusiei. A fost egal la 1 – în min. 2, la 10 – în min. 26 şi la 16 – în min. 43, dar, de fiecare dată, rusoaicele şi-au păstrat calmul şi cumpătul. Pînă la maximum patru goluri s-a distanţat Rostov-Don, diferenţă înregistrată în min. 13, la scorul 3-7. Băimărencele au jucat mai bine decît în meciul pierdut cu Larvik, dar nu suficient de bine pentru a reuşi să învingă campioana Rusiei.
În debutul partidei, Sen deschide scorul, Pineau egalează, Ilina şi, de două ori, Sen punctează pentru Rostov-Don şi aşa se ajunge la 1-4 după numai şase minute de joc. O dublă a lui Perianu şi scorul devine 3-4, în min. următor, dar aceleaşi Ilina şi Sen înving defensiva gazdelor: 3-6, în min. 10 şi primul time-out pentru HCM. În min. 13 este 3-7, cel mai mare avantaj al rusoaicelor. Pineau şi Marin reduc scorul: 5-7, în acelaşi minut 13. Cu două-trei goluri avantaj pentru Rostov, aşa se scurg minutele următoare. De la 6-9 (min. 19), Abbingh şi Ardean Elisei punctează consecutiv şi speranţa spectatorilor renaşte, la scorul de 8-9, în min. 22. Managarova punctează pentru Rostov, Jezic înscrie gol de generic: 9-10, cu şase minute înainte de pauză. Pineau, din 7 m, nu ratează şi după circa 24 de minute, în care au condus rusoaicele, HCM egalează şi tribunele explodează. Jan Leslie simte momentul bun al adversarei şi solicită time-out, iar sfaturile lui sînt determinante pentru evoluţia rusoaicelor, pînă la finalul primului act echipa sa înscriind de trei ori la rînd, prin Managarova, Petrova şi, din nou, Managarova: 10-13 scor la pauză.
În primele patru minute din actul secund doar Abbingh înscrie din 7m: 12-13, min. 34. Replica rusoaicelor revine şi este 12-15, în min. 36. Jezic găseşte calea spre gol, Avdekova înscrie şi ea: 13-16, în min. 40. Reuşitele lui Abbingh şi Jezic duc scorul la 15-16, în minutul următor, şi îl determină pe antrenorul de la Rostov să îşi cheme, din nou, handbalistele la minutul de odihnă. Do Nascimento înscrie cu şansă şi este din nou egal: 16-16, în min. 43. Ungureanu apără, este şansa băimărencelor de a trece în avantaj, pentru prima dată, dar atacul este irosit. În replică, Do Nascimento este eliminată pentru două minute şi Ilina transformă aruncarea de la 7 m: 16-17. La mijlocul reprizei secunde, Ardean Elisei primeşte direct cartonaş roşu, băimărencele văzîndu-se nevoite să evolueze în continuare fără căpitan. Time-out pentru HCM. Vin două reuşite ale echipei oaspete: 16-19, în min. 49. Pineau apropie Baia Mare la două goluri de Rostov, dar Slivinskaya duce scorul la 17-20, cu opt minute înainte de final. Încă nu era totul pierdut. Time-out pentru gazde. Geiger punctează pentru 18-20, în min. 53, Ilina înscrie şi este 18-21, în min. 56. O dublă a lui Abbingh duce scorul la 20-21, în ultimul minut de joc. Dar ca un „maestru”, Jan Leslie solicită time-out, în ultimele secunde din meci. Şi scorul devine 20-22, prin reuşita lui Sen.
Dezamăgirea spectatorilor era evidentă. Rusoaicele nu ne-au fost cu mult superioare. Dar ceva ne lipseşte. Mai în glumă, mai în serios, la ieşire, un spectator spunea că „ori avem tehnicieni şi nu avem echipă, ori avem echipă şi nu avem tehnicieni. Sau…, nu avem de nici unele, doar speranţe că, la meciul următor, va fi mai bine…” Jocul, echipei, însă, chiar în campionatul intern, lasă de dorit, în foarte multe momente. Sau poate spectatorii au aşteptări prea mari şi asta este valoarea echipei?…Ne poate cineva oferi un răspuns?… Pe care nu-l aşteptăm, dar dorim o confirmare între semicercuri. Cerem prea mult?…

Declaraţii după meci:

„Am jucat mai bine decît în meciul cu Larvik, apărarea a funcţionat mai bine. Dar am întîlnit o echipă puternică. Am făcut greşeli în prima repriză în situaţii clare de a înscrie. Am irosit. Dar îmi felicit jucătoarele pentru dăruirea cu care au luptat. Ne pare rău că nu am putut obţine o victorie azi, dar sperăm să facem un joc mai bun în Rusia.” (Aurelian Roşca, antrenor HCM Baia Mare)
”Trebuie să ne felicităm adversarul pentru joc şi victorie. Handbalistele de la Rostov Don au dat azi totul pe teren, la fel am făcut şi noi. Ne pare rău că nu am cîştigat, dar promitem să ne luăm revanşa.” (Paula Ungureanu, HCM Baia Mare)
”Am ştiut de cum a început meciul că vom avea o misiune dificilă. Baia Mare are o echipă grozavă şi suporteri pe măsură. Noi, în schimb, am reuşit să ne păstrăm moralul foarte sus pe toată durata partidei. În prima repriză am avut şansa să ne desprindem mai clar, dar Paula s-a opus de fiecare dată. Repriza a doua a semănat cu un război. Am simţit că lucrurile mărunte vor face diferenţa şi, la ultimul time-out, le-am spus fetelor o idee de a mea şi… a ieşit!” (Jan Leslie, antrenor Rostov-Don)
”Avem şase puncte după primele trei etape, două dintre victorii fiind obţinute în deplasare, aşa că sîntem mulţumite. Am avut azi momente în care am jucat foarte bine, am comis şi greşeli prosteşti, dar ne-a salvat finalul. Sîntem fericite!” (Anna Sen, Rostov-Don)

Liga Naţională

HCM Baia Mare – SC Craiova

Azi, de la ora 18, în Sala Polivalentă „Lascăr Pană” din Baia Mare, se va desfăşura partida dintre HCM Baia Mare şi SC Craiova, ultimul meci din etapa 10 a Ligii Naţionale de handbal feminin.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.