Mihai Tudose consideră că activitatea minieră ar putea fi reluată cu ajutorul statului

0
470

Vineri seara, într-o conferinţă de presă la prefectura judeţului Maramureş, Ministrul Economiei, Comerţului şi Turismului, Mihai Tudose, a declarat că este nemulţumit de activitatea administratorului special de la compania minieră Remin, care n-ar fi respectat obligaţiile contractuale.

Acesta ar fi avut mai multe sarcini de îndeplinit, însă nu le-a făcut sau au rămas nefinalizate. În prezent, Remin se află în situaţia în care deţine clădiri imense, plăteşte impozite şi o mulţime de asset-uri în inventar, pentru care nu s-a făcut nici casare, nici dare-n plată, nici nimic. În loc să existe bani de capital rulant şi de investiţii, noi plătim impozite – a spus Mihai Tudose.
Ministrul a precizat că, prin intermediul Ministerului Fondurilor Europene, a fost atrasă suma de 35 milioane de euro, care urmează a fi utilizată în operaţiunile de ecologizare, conservare şi securizare a fostelor perimetre miniere, iar Baia Mare (şi Maramureşul), va fi unul dintre beneficiarii importanţi ai acestei sume. Ministrul Mihai Tudose s-a arătat încrezător că, printr-un efort susţinut al statului, compania Remin şi fosta uzină Romplumb Baia Mare au şanse de reactivare industrială în viitorul apropiat. Însă mai sînt foarte multe necunoscute şi incertitudini…

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.