Ministrul Sănătăţii, în Baia Mare

0
1014

Vineri, 30 octombrie 2015, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a vizitat Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, arătându-se extrem de mulţumit de noile condiţii în care îşi desfăşoară activitatea corpul medical, cât şi de condiţiile hoteliere oferite bolnavilor, de dotarea spitalului cu aparatură modernă, performantă, precum şi de calitatea crescută a actului medical.

Acesta a vizitat mai multe secţii ale spitalului: ATI, Ortopedie, Unitatea de Primire Urgenţe, Blocul Operator şi s-a întâlnit cu şefii de secţii din cadrul unităţii spitaliceşti.
Ec. Sorina Pintea, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă, a punctat faptul că ar mai fi nevoie de un fibroscop pentru secţia pediatrie (există un singur astfel de aparat în Maramureş, în Spitalul de Pneumoftiziologie, acesta fiind destinat exclusiv adulţilor): „Nu se ridică problema banilor (un fibroscop costă 25.000 de euro), ci a lipsei de medici specialişti”.
La Conferinţa de presă, ministrul Sănătăţii a subliniat, ca şi măsuri viitoare, că salariile medicilor vor creşte, iar cardurile de sănătate vor fi emise şi pentru copii, începând cu primăvara anului viitor: „Toţi copiii vor avea carduri de sănătate, din ziua naşterii lor. Am constatat că se impune acest lucru”. O altă problemă este înghesuiala din Unităţile de Primire Urgenţe, lucru valabil în toată ţara: „Cunoaştem care sunt urgenţele de gradul I, deci medicii ştiu cum să-şi trieze bolnavii. Este necesar să punem accent pe medicina de familie. Bolnavii trebuie să se adreseze, în primul rând, medicului de familie. În urgenţă nu se vine pentru o simplă durere de cap. Există coduri de urgenţe, lucru pe care-l cunosc dealtfel medicii din UPU”.
IMG_2773S-a discutat apoi despre situaţia critică a Spitalului din Borşa, unde există o criză acută de medici: „Vom începe cu deblocarea posturilor şi vom continua cu o politică de deschidere faţă de sistemul sanitar. Vom oferi medicilor, care vor profesa în mediul rural şi în spitale din zone îndepărtate, apartament sau cameră de locuit, transport gratuit, precum şi alte avantaje, pentru a-i atrage şi stabiliza. Este nevoie, însă, şi de ajutorul administraţiei locale, al primăriilor. Administraţiile locale trebuie să ştie ce vor: medici sau panseluţe?” – a concluzionat ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.