Proiecte pentru o mai bună ocupare a forţei de muncă

0
419

Săptămâna aceasta, la Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” din Baia Mare, a avut loc primul seminar din Maramureş din cadrul proiectului „Consolidarea dialogului social pentru creşterea implicării partenerilor sociali şi ONG-urilor în politicile ce vizează ocuparea şi incluziunea socială”, finanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial „Dezvoltarea Resurselor Umane”, Axa prioritară 6 – „Promovarea incluziunii sociale”.

Proiectul este derulat de ministrul delegat pentru dialog social, în parteneriat cu Uniunea Generală a Industriaşilor din România. În cadrul seminarului s-au discutat probleme referitoare la dialogul social în România. Proiectul urmăreşte încheierea a 50 de parteneriate transnaţionale, a 50 de parteneriate naţionale şi realizarea a 112 seminarii informative cu ONG-uri şi parteneri sociali, în vederea consolidării dialogului social pentru creşterea implicării acestor organizaţii în politicile ce vizează ocuparea şi incluziunea socială. Astfel de seminarii au loc în Bucureşti şi în fiecare reşedinţă de judeţ. De asemenea, vor fi organizate şi 63 de seminarii la nivel regional. Se vor realiza şi 12 schimburi de experienţă şi transfer de bune practici în ţări ale UE şi, în final, o strategie naţională pentru dialog social, adică un program comun pentru promovarea ocupării forţei de muncă.
lansare proiecte anofm ugir13„Acest eveniment se adresează în primul rând oamenilor de afaceri şi celor care doresc să ocupe un loc de muncă. Dialogul social urmăreşte să instituie un parteneriat între autorităţile statului, actorii economici şi sociali. Deci se realizează o legătură în tot ce se întâmplă în domeniile economice. Se vor realiza şi schimburi cu parteneri străini, este vorba de Germania, Spania, Italia, Belgia, Marea Britanie, Ungaria şi Grecia. Săptămâna viitoare va merge o primă delegaţie la Bruxelles, tocmai în cadrul acestui proiect se va realiza un schimb de experienţă cu partenerii din Belgia, la care voi participa personal”, a arătat Constantin Cucoşel, preşedintele Filialei Maramureş a UGIR.
Cu aceeaşi ocazie, la Biblioteca judeţeană, s-au prezentat rezultatele proiectului CONNECT, care a fost derulat prin Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă, în parteneriat cu UGIR. Proiectul a urmărit întărirea capacităţii serviciilor publice de ocupare a forţei de muncă, deci strângerea legăturii dintre agenţii economici şi ANOFM, respectiv agenţiile judeţene. S-au realizat studii asupra nevoilor angajatorilor în raport cu aceste servicii publice de ocupare şi se doreşte o îmbunătăţire a strategiei şi a colaborării dintre angajatori şi serviciile publice. S-a realizat, de asemenea, o platformă de lucru la nivel naţional în baza rezultatelor obţinute în urma studiilor efectuate în teritoriu la cele 42 de agenţii judeţene.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.