Incendiul din clubul Colectiv Numărul decedaţilor a ajuns la 31

0
363

• Circa 130 de oameni, încă internaţi. • Spitalul Floreasca: 14, încă în stare extrem de gravă • Universitar: 9, în stare critică • Elias: 8 intubaţi, 5 în stare critică • Bagdasar: 18 în stare gravă • Spitalul de Arşi: 4 pacienţi în stare foarte gravă •

Spitalul Militar a anunţat ieri că starea a trei dintre pacienţii care sunt internaţi la Terapie Intensivă s-a îmbunătăţit şi vor putea fi transferaţi la Secţia de arşi, alţi cinci sunt în continuare în stare gravă, iar unul continuă să fie intubat, medicii declarându-se ”foarte oprimişti”.

Încă o victimă a incendiului de la clubul Colectiv, o tânără de 26 de ani, a murit, duminică, la Spitalul Bagdasar, numărul celor care şi-au pierdut viaţa în incendiu ajungând la 31. Alte 137 de persoane sunt internate în mai multe spitale din Bucureşti, dintre care 57 sunt în stare critică şi gravă.
Spitalul de Arşi: Şase pacienţi au fost operaţi luni, urmează alţi şase
Şase dintre cei 28 de pacienţi răniţi în incendiul din Clubul Colectiv şi aflaţi la Spitalul de Arşi au fost operaţi luni, iar în cursul acestei zile vor fi operaţi alţi şase pacienţi, a declarat directorul medical al unităţii, Cristian Niţescu.
La Spitalul Clinic de Chirurgier Plastică, Reparatorie şi Arsuri sunt internate 28 de persoane rănite în urma incendiului din Clubul Colectiv, dintre care aproape jumătate sunt în stare critică sau gravă.
Spitalul „Bagdasar-Arseni”: 18 pacienţi sunt în stare gravă, dintre care 14 la Terapie Intensivă
Optsprezece dintre cei 21 de răniţi internaţi în Spitalul Bagdasar-Arseni”” în urma incendiului din Clubul Colectiv sunt în stare gravă, dintre care 14 la Terapie Intensivă, unitatea sanitară având un compartiment din Secţia ATI pentru pacienţii arşi, a declarat luni, doctorul Andrei Carantino.
Spitalul Elias: 10 pacienţi în secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă, opt sunt intubaţi, cinci dintre ei sunt în stare critică
Zece dintre cei 14 pacienţi internaţi la Spitalul Elias din Capitală sunt în secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI), opt dintre ei sunt intubaţi, iar cinci sunt în stare critică, au anunţat, luni, reprezentanţii unităţii sanitare.
„Din cei 14 pacienţi, 10 se află în secţia de terapie intensivă, în stare gravă sau critică. Opt pacienţi prezintă arsuri termice şi chimice de căi aeriene superioare şi inferioare, confirmate bronhonscopic, şi arsuri de extremitate cefalică, necesitând intubaţie oro-traheală şi ventilaţie mecanică; la aceste leziuni se adaugă arsuri ale suprafeţei corporale în proporţie de 20-50 la sută. Din cei opt pacienţi intubaţi, cinci sunt instabili hemodinamic şi se află în stare critică”, se arată într-un comunicat de presă al Spitalului Elias, transmis agenţiei MEDIAFAX.
La Spitalul Universitar mai sunt 19 victime ale incendiului. Nouă, în stare critică
Una din cele 20 de victime ale tragediei din Clubul Colectiv internate la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti a fost externată luni, iar nouă din cei 19 pacienţi spitalizaţi în continuare sunt în stare critică, au anunţat reprezentanţii unităţii medicale.
Directorul medical al Spitalului Universitar, Dragoş Daviţoiu, spune că, în urma tragediei din Colectiv, secţiile spitalului au ajuns „suprasolicitate”, inclusiv cea de Urgenţe, iar gărzile au fost „cumplite” după ziua de vineri, fiind un „coşmar” mai ales duminică.
Daviţoiu spune că numărul mare de victime a afectat activitatea din spital, fiind medici care au lucrat un număr foarte mare de ore, însă unitatea este funcţională.
Spitalul Floreasca: 14 victime, în continuare în stare extrem de gravă
Paisprezece din cele 15 victime de la Colectiv internate la Spitalul Floreasca sunt în continuare în stare extrem de gravă, au anunţat reprezentanţii unităţii medicale, precizând, totodată, că de luni dimineaţă toţi pacienţii au fost trimişi către sălile de operaţie, pentru intervenţii.
”Toţi pacienţii internaţi după evenimentul de vineri seară urmează un traseu bine stabilit: de la ora 7.00 toţi au mers în săli de operaţie, pe rând, unde se corectează plăgile. Aceste intervenţii sunt făcute de echipe multidisciplinare, iar după aceea sunt transportaţi spre computer tomograf pentru evaluare ima­gistică şi, ulterior, înapoi în terapie intensivă. Paisprezece pacienţi sunt în stare extrem de gravă”, au anunţat reprezentanţii Spitalului ”Floreasca”.
Starea pacienţilor de la spitalul SRI: Tânăra italiancă şi un român, în continuare stare gravă
Tânăra italiancă în vârstă de 20 de ani şi un cetăţean român internaţi la spitalul SRI Agrippa sunt în continuare în stare gravă, în timp ce doi pacienţi spanioli sunt transferaţi pe secţie şi vor rămâne internaţi până vineri.
Doi pacienţi, cetăţeni români, au o stare generală stabilă, în timp ce tânăra de 20 de ani din Italia şi un cetăţean român se află în continuare stare gravă, informează SRI, pe pagina de Facebook a Serviciului.
De asemenea, cei doi pacienţi cetăţeni spanioli sunt transferaţi pe secţie şi vor rămâne internaţi până joi, 5 noiembrie.
Patru cetăţeni străni – o italiancă, doi spanioli şi un german – au fost răniţi în incendiul din clubul Colectiv, primii trei fiind internaţi la Spitalul SRI „Agrippa Ionescu”, iar al patrulea la Spitalul Universitar.
Spitalul Militar: Trei dintre pacienţii de la ATI, în stare îmbunătăţită, 5 grav, unul intubat
La Spitalul Militar Central sunt internaţi 12 răniţi în incendiul de vineri seară din Clubul Colectiv.
Managerul unităţii medicale, Florentina Radu Ioniţă, a anunţat, luni dimineaţă, ”o veste bună”: trei pacienţi internaţi la terapie intensivă au o stare generală mult mai bună şi vor fi transferaţi la Secţia de Arşi.
În cazul pacienţilor care au arsuri ale căilor respiratorii superioare, se menţine gradul de severitate, astfel că în continuare cinci pacienţi sunt în stare gravă, iar unul este intubat. (Mediafax)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.