“Bancă pentru doi”, o nouă premieră la Teatrul Municipal

0
768

Teatrul Municipal Baia Mare invită publicul la cea de-a doua premieră a sa din această stagiune: spectacolul „Bancă pentru doi”, de Aleksandr Ghelman, în regia lui Doru Fârte. Evenimentul va avea loc vineri, 6 noiembrie, de la ora 19, în Sala Studio. Biletul costă 20 lei. Următoarea reprezentaţie va avea loc marţi, 10 noiembrie, de la ora 20. Biletul va costa 15 lei (preţ întreg), sau 10 lei, pentru categoriile care beneficiază de reducere.

Spectacolul îi are în distribuţie pe Claudia Revan şi pe Doru Fârte. Vom regăsi, după cum scrie secretarul literar Ana  Liliana Ilea, „eterna poveste de dragoste dintre doi necunoscuţi care se întâlnesc întâmplător (sau nu) pe o bancă, într-un parc”. Personajele, care se luptă cu propriile dorinţe şi temeri, disecă trecutul, tatonând. Dramaturgul Radu Macrinici, managerul interimar al Teatrului Municipal Baia Mare, anunţa la conferinţa de presă care a avut loc ieri: „Trecem într-un registru mai intim, mai de cameră, cu acest spectacol, «Bancă pentru doi»”. Doru Fârte a precizat că, deşi textul e scris şi tradus de multişor, el l-a adaptat, acum fiind foarte actual. Aleksandr Ghelman, autorul textului, s-a născut în 1933 pe teritoriul Republicii Moldova. „Banca” este una dintre piesele care l-au făcut celebru pe plan mondial. În prezent, autorul trăieşte şi scrie la Moscova. Claudia Revan, protagonista spectacolului, a mărturisit: „Am ales să construiesc acest spectacol împreună cu Doru Fârte pentru că, în primul rând, îmi plac scriitorii ruşi foarte mult, şi, pe urmă, mi-am dorit să iasă un spectacol de actorie, nu neapărat de regie, să fie carne pe personaj, pe cuvânt, să se nască stări din acestea ruseşti, cu pauze psihologice… Acest vis mi s-a împlinit, joc cu plăcere şi mă bucur foarte mult că s-a ajuns până aici”. „Acest spectacol, alături de «Casa de pe graniţă», se înscrie în strategia mea de a face în Baia Mare teatru cât mai «popular», nu de consum, dar cât mai accesibil publicului, un «teatru de elită pentru toţi»”.
Macrinici a anunţat, de asemenea, că în perioada următoare vor fi atraşi noi colaboratori, actori tineri care să întregească trupa băimăreană.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.