Casa memorială “Gheorghe Pop de Băseşti” va fi reabilitată

0
475

La finele săptămânii trecute, prefectul jude­ţului Maramu­reş, ing. Anton Rohian a primit vizita Ministrului Culturii, Ionuţ Vulpescu.
În cadrul discuţiilor purtate, unul din subiecte a fost cu privire la casa memorială “Gheorghe Pop de Băseşti”.
”Este un lucru pe care am vrut să vi-l arăt legat de Gheorghe Pop de Băseşti. Acest proiect al comunei Băseşti unde există această casă, de foarte multă vreme, de ani buni, nu s-a făcut nimic cu ea. Eu vă invit să fiţi oaspetele nostru şi să vedeţi ce este acolo. De asemenea, la Şişeşti există un patrimoniu, casa memorială Dr. Vasile Lucaciu. Şi asupra acestuia trebuie să ne aplecăm din toate punctele de vedere. În 2018 sunt 100 de ani de la Unire, iar aceşti oameni au făcut Unirea”, a transmis prefectul Anton Rohian.
„Bateţi la o uşă deschisă. Mă bucur că avem această discuţie pentru că e o şansă pe care o avem în 2018 şi trebuie să facem cât mai multe lucruri. Mă implic atunci când sunt lucruri concrete, iar acesta este un proiect important”, a declarat Ionuţ Vulpescu, ministrul Culturii.
La discuţie a participat şi primarul comunei Bă­seşti, Ioan Călăuz, care i-a prezentat domnului ministru proiectul privind casa memorială Gheorghe Pop de Băseşti. Acesta urmează să meargă în cursul acestei săptămâni la Ministerul Culturii, pentru a depune documentaţia în vederea aprobării finanţării.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.