In memoriam Racz Karoly

0
415

În 22 octombrie 2015, orientarea din România a devenit mai săracă, căci Dumnezeu a dorit să îl cheme la el pe unul dintre cei mai valoroşi oameni ai Băii Mari, antrenorul Racz Karoly, coordonator tehnic la CS Star Team Baia Mare. El şi-a dedicat întreaga viaţă sporturilor montane, avînd o activitate neîntreruptă în dezvoltarea orientării, iar familia i-a fost întotdeauna alături, sprijinindu-i pasiunea nestăvilită pentru natură şi activitatea sportivă. A lăsat în urmă o soţie deosebită, 2 copii şi 3 nepoţele superbe.
E greu să vorbeşti la trecut despre un om a cărui activitate şi implicare nu pot fi exprimate în cuvinte, şi, mai mult, e imposibil să le surprinzi pe toate în cîteva linii. Ar fi trebuit să fie la masă cu tine, să îţi povestească despre unde a fost la cartat în această săptămînă, cît de frumoasă e zona pe care tocmai a descoperit-o şi să auzi entuziasmul cu care menţionează acţiunile viitoare, şi totul, pînă în ultima clipă. În urmă cu 2 săptămîni a organizat Campionatul Naţional de Ultra Lungă Distanţă la Orientare cu Mountain Bike, proba lui favorită dintre toate. Era încîntat că a reuşit să ofere orientării cu bicicleta a noua zonă ridicată de la “0”, zona Coruia, cu cea mai mare hartă de orientare de pînă acum. Deşi a fost o ploaie teribilă, traseele au fost frumoase ca întotdeauna, iar concursul a ieşit bine. Avea atîtea planuri pentru anul care vine, dar nu a mai fost să fie… Clepsidra timpului s-a oprit, iar în urmă au rămas realizările care vor sta mărturie o veşnicie.
A fost un om, o forţă, un spirit canalizat spre sport şi natură, care ne va lipsi, lăsînd în urmă o moştenire care va dăinui şi pentru care îl vom comemora veşnic.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.