Politică şi alimentaţie pe dos

0
620

• Nu este nici o noutate, ţara noastră nu este condusă de politicienii români. După cum arată Justiţia, aproape toţi sunt corupţi şi nepricepuţi la treburile publice. Dar sunt neîntrecuţi să predea lecţii, ca să li se piardă urma şi afacerile. Practic, ne râd în nas şi ne batjocoresc, dar cu toate acestea obţin din nou funcţii publice plătite gras, nu ca pensia mătuşii, de 300 de lei pe lună. Pe domnii parlamentari care nu sunt de acord cu arestările unui deputat sau ministru îi înţeleg, se tem să nu fie … ciripiţi şi ei. Poate ar fi înteresantă o listă cu aleşii care nu sunt de acord cu ridicarea imu­nităţii unor demnitari, iar peste o vreme devin clienţi fideli ai procurorilor. Se pare că sunt puţine diferenţe şi le numărăm…
• Spuneam la început că ţara nu este condusă de cei pe care i-am ales. Cu sau fără voia lor, ei s-au făcut slugile altora. Cred că sunt mulţi români curioşi să vadă când va veni acea universitate din Marea Britanie să-şi taie pădurile pe care le are în proprietate în România. Pentru a nu fi supărată că Statul nostru a subţiat aceste păduri, monumente ale naturii, Universitatea primeşte un ajutor nesperat din partea Uniunii Europene. Ca să vezi!
• Citim un comunicat emis de nişte specialişti (?) despre consumul de carne roşie, abuzul de acest aliment putând duce la cancer. Pericolul apare mai ales dacă mănânci prea multă carne roşie procesată. Cea neprocesată, dacă o consumi direct, nu produce cancer! Suntem noi cam naivi, ori ei? Ne întrebăm cine suntem noi. Oare nu suntem urmaşi ai oamenilor din epoca de piatră, care trăiau din vânat şi pescuit? Ştie cineva vreun animal sălbatic cu carne albă? De un astfel de animal eu unul n-am auzit. Nu putem renunţa la propria construcţie biologică, la organismul uman adaptat de zeci de mii de ani să consume carne roşie. Ori nu cumva suntem îndemnaţi la o desfinţare benevolă?! Aici treburile nu sunt deloc medicale, ele sunt speculative şi aparţin afacerilor, neavând nimic de-a face cu sănătatea. Pe de altă parte, industria chimică şi fabricile de medicamente sunt gata să ne ofere proteine … sintetice, vor costa mai mult decât carnea din hrană, de­sigur. Cercetătorii oneşti ar putea să cerceteze de unde a apărut cancerul şi ce alimente îl produc. Atâta timp când mâncăm hrana strămoşilor, vom trăi desigur. Doar dacă nu cumva sistemele de conservare şi procesare nu ne vor da … boli noi. Mulţi se cred în afara bolilor şi a morţii, ceea ce le spun eu sigur că nu se poate.
T.G.R.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.