Amenzi de peste 14.000 lei şi peste 50 mc material lemnos confiscat

0
475

La finalul săptămânii trecute, poliţiştii maramureşeni au acţionat pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice, precum şi pentru depistarea şi sancţionarea celor care încalcă prevederile Legii 171/2001. În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au confiscat peste 50 mc material lemnos transportat ilegal şi au aplicat sancţiuni în valoare de peste 14.000 lei.

În Tăuţii Măgherăuş

În noaptea de 6/7 noiembrie, la ora 2.15, poliţiştii au oprit pentru control o autoutilitară care transporta material lemnos pe raza localităţii Tăuţii Măgherăuş. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că valabilitatea poliţei de răspundere civilă auto a autoutilitarei era expirată, iar lemnul, peste 17 mc, de esenţă molid, era transportat ilegal. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat două sancţiuni contravenţionale, în valoare de 12.000 lei.

În Borşa

Sâmbătă dimineaţa, în jurul orei 8, poliţiştii care efectuau activităţi de supraveghere şi control pe strada Victoriei, din Borşa, au oprit pentru verificări un autovehicul care transporta material lemnos. La volanul autovehiculului, poliţiştii au identificat un bărbat din localitate, care nu a putut prezenta documentele legale pentru lemnul transportat. Astfel, cei peste 24 mc de lemn, de esenţă răşinoase, au fost confiscaţi şi predaţi în custodie Ocolului Silvic Alpina Borşa, iar conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 lei.
Tot sâmbătă, pe strada 22 Decembrie, poliţiştii au identificat un bărbat, din localitate, care transporta ilegal peste 9 mc de lemn. Întreaga cantitate a fost confiscată, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional conform prevederilor Legii 171/2001.

Percheziţii la persoane bănuite de contrabandă în Bistriţa-Năsăud şi Maramureş

Luni, 9 noiembrie, poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie Bistriţa-Năsăud şi Maramureş şi jandarmi au efectuat 15 percheziţii, în ambele judeţe, la locuinţele unor persoane bănuite de contrabandă.
În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat 45.240 ţigarete, 1.000 de litri de alcool etilic, 40 de litri de alcool dublu rafinat, 50 de litri de motorină, înscrisuri referitoare la efectuarea unor tranzacţii cu ţigarete, 25.200 lei şi 1.200 euro.
Percheziţiile au vizat 12 persoane, implicate în activităţi ilicite, care au fost conduse la sediul IPJ Bistriţa-Năsăud, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.
În urma extinderii cercetărilor, poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvîrşirea a trei infracţiuni de furt de combustibil şi deţinerea sau comercializarea unor produse accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita prevăzută de lege.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.