La judecătorie, cu alte preocupări

0
484

Miercuri, 11 noiembrie, la Judecătoria Sighetu Marmaţiei a fost necesară intervenţia jandarmului pentru restabilirea stării de normalitate într-o sală de judecată. La ora 10.30, numitul Vasile G., 41 de ani, din Onceşti, aflându-se în sala de judecată, a tulburat ordinea şi liniştea în sală. La solicitarea instanţei, pentru buna desfăşurarea a activităţii, bărbatul a fost condus din sala de judecată. La  solicitarea documentelor de legitimare acesta a refuzat în mod constant, afirmând că el nu se legitimează la „paznici”. Atitudinea şi comportamentul neadecvate ale cetăţeanului au fost sancţionate contravenţional.

Absenteism şcolar

Jandarmeria Maramureş, în colaborare cu reprezentanţi ai instituţiilor de învăţământ, marţi şi miercuri, au efectuat o serie de acţiuni pentru prevenirea şi combaterea absenteismului şcolar. Astfel, la Borşa, jandarmii au identificat 5 elevi, cu vârste între 15 şi 16 ani, iar la Tîrgu Lăpu, 6 elevi, care au părăsit nemotivat perimetrul instituţiei de învăţămînt, în timpul programului educaţional. Conform prevederilor H.C.J. 38/2003, tinerii au fost sancţionaţi  contravenţional cu amenzi în valoare totală de 800 lei.

Călători fără bilet

Jandarmii băimăreni au desfăşurat o acţiune în cooperare cu Administraţia Publică Locală pentru respectarea regimului călătoriilor cu mijloacele de transport în comun din municipiu.  Astfel, doi tineri, de 26 şi 33 de ani, pe timpul călătoriei cu troleibuzul, nu aveau biletele de rigoare. La solicitarea controlorilor SC Urbis de a prezenta documentele de călătorie, cele două persoane au adresat injurii şi ameninţări, fiind coborîţi, cu sprijinul jandarmilor, din mijlocul de transport. La solicitarea de a oferi date în vederea stabilirii identităţii, aceştia au refuzat în mod repetat. Comportamentul neadecvat al tinerilor băimăreni a fost sancţionat contravenţional cu amenzile prevăzute de legislaţia în vigoare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.