Ambasadorul Irakului, în Baia Mare

0
479

Excelenţa Sa Hussain Sinjari, ambasadorul Irakului la Bucureşti, a vizitat Palatul Administrativ din Baia Mare, fiind primit de prefectul Anton Rohian. Discuţiile s-au axat pe strângerea legăturilor economice, culturale şi diplomatice între Maramureş şi Irak.
Excelenţa Sa Hussain Sinjari, care a vizitat în prealabil Muzeul de Mineralogie, s-a declarat „încântat” de istoria judeţului nostru. Acesta a declarat: „Azi dimineaţă am văzut munţii voştri frumoşi şi acesta a fost primul sentiment bun pe care l-am avut aici. Dimineaţa am ascultat ştirile şi am aflat că zona Munţilor Sinjari, din Kurdistan, de unde provin eu, a fost eliberată. Munţii voştri îmi amintesc faptul că munţii mei au fost eliberaţi. Duşmanul meu e şi duşmanul dvs. ISIS este duşmanul umanităţii. (…) Am speranţe mari că oraşul în care m-am născut va fi eliberat. E un moment bun, nu voi uita niciodată că prima zi în Baia Mare a fost ziua eliberării”.
Prefectul Anton Rohian a arătat că Maramureşul este o zonă cu o lungă şi zbuciumată istorie, le-a mulţumit celor care l-au invitat pe ambasadorul Irakului şi i-a urat acestuia o şedere plăcută. „Maramureşul este un popor de oameni liberi. Sunt oameni care şi-au păstrat tradiţia românească. Şi aici a fost multă zbatere, multă luptă, pentru a ne păstra integritatea”, a spus prefectul Rohian. Acesta a transmis că are în vedere strângerea relaţiilor din punct de vedere economic, social şi cultural. Maramureşul produce carne de oaie şi vită în cantităţi dintre cele mai mari din ţară, zootehnia este profitabilă, suntem mari producători de mobilă, a mai arătat prefectul.
La final, cei doi au făcut schimb de cadouri simbolice.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.