Artă plastică, la Palat

0
536

Sâmbătă, la Palatul Cultural din Sighetu Marmaţiei, a fost vernisată expoziţia de pictură a artistului Gabriel Prundeanu, membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România. Organizator: Cenaclul de Pictură a artiştilor profesionişti de pe lângă Centrul Cultural din localitate.
Prof. Ioan Dorel Todea spunea la vernisaj, în faţa unui public elevat: ”Expoziţia lui Gabriel Prundeanu este încununarea unei filosofii luminoase şi optimiste, transpuse în imagini artistice şi simboluri. Ea oferă privitorului un univers psihologic al gândurilor, al emoţiilor şi speranţelor umane. Fiecare se va regăsi undeva, într-un tablou anume. Artistul Gabriel Prundeanu este prezent de câţiva ani pe simezele din municipiu. El a studiat la Liceul de Artă Craiova şi la Academia de Arte Plastice, Bucureşti, specializarea Grafică. Studii postuniversitare: restaurare pictură pe panou de lemn. Gabriel Prundeanu ne propune o experienţă estetică specială. Lucrările sale se înscriu atât prin tehnică, cât şi prin mijloacele de exprimare şi materialele folosite (tablouri în frescă). Expoziţia este inedită, mai ales prin tehnica folosită şi modalităţile de exprimare ale artistului, el forţează culorile, natura materiei, pentru a-şi exprima ideile şi sentimentele. Tablourile sunt pline de viaţă, de culoare şi de semnificaţii. Pictura lui Prundeanu este o provocare: privitorul este pus în postura unui cercetător, deoarece trebuie să exploreze înţelesuri, să descopere sensuri, trăind totodată, bucuria de a participa, astfel, la însuşi actul creator”.
Expoziţii personale a mai avut la: Craiova, Bucureşti, Râmnicu Vâlcea, Arad, Cluj-Napoca, Baia Mare, Sighet. Sunt expuse 22 de lucrări 100x120cm. Expoziţia poate fi vizitată de luni până vineri, orele 9-18.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.