Partidul Noua Republică un pas în spate pentru actuala clasă politică

0
363

Partidul Noua Republică consideră că politicienii care ocupă în prezent scena politică trebuie să facă un pas în spate pentru că s-au dovedit incapabili să înţeleagă nevoile reale ale cetăţenilor şi să lase locul unor oameni noi, care să reconecteze viaţa politică la societate.
„Lipsa instinctelor morale elementare şi dispreţul faţă de lege şi interesul public al actualei clase politice nu mai pot fi ascunse sub preş. Societatea s-a săturat de corupţia şi indecenţa lor. Un minim gest de igienă publică ar fi ca aceşti politicieni să îşi recunoască eşecul, întins pe ultimii 25 de ani, şi să facă un pas în spate. A venit timpul ca locul lor să fie luat de oameni competenţi şi responsabili, cu respect faţă de lege şi ordine şi care să ţină cont de aşteptările şi nevoile reale ale societăţii” – a declarat preşedintele Alin Ioan Bota.
Noua Republică apreciază că actuala clasă politică este profund marcată de prezenţa unui sistem de interese şi relaţii provenite din vechile structuri ale regimului FSN-ist, care s-a perpetuat la putere, indiferent de culoarea partidelor care au cîştigat alegerile.
Pentru a pune punct acestui tip de practici, Partidul Noua Republică propune un set concret  de măsuri, care pot fi luate imediat pentru însănătoşirea vieţii politice româneşti. Una dintre ele se referă la limitarea numărului de mandate pentru parlamentari.
„Avem politicieni care de 25 de ani sînt parlamentari de profesie. Aceşti oameni au pierdut orice contact cu realitatea şi nu mai au nici o legătură cu oamenii care i-au votat. De aceea, am depus în Parlament o iniţiativă legislativă prin care propunem limitarea numărului de mandate ale parlamentarilor la numai două, consecutive sau nu. Este o măsură care îi va responsabiliza pe toţi cei care au de gînd să candideze, pentru că vor şti că nu sînt veşnici în funcţie şi că au fost aleşi pentru a lucra în interesul cetăţeanului” – a completat senatorul Valeriu Todiraşcu.
Partidul Noua Republică va monitoriza modul în care reprezentanţii principalelor partide parlamentare se vor poziţiona faţă de această iniţiativă cerută cu insistenţă de societate.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.