13 milioane de euro pentru reabilitarea Aeroportului Baia Mare

0
1151

Veste mare pentru Maramureş. La sfârşitul săptămânii trecute, în Bucureşti, la sediul Ministerului Fondurilor Europene a fost semnat contractul de finanţare din fonduri europene a Aeroportului Internaţional Baia Mare. Evenimentul a avut loc în prezenţa directorului Aeroportului, Dorin Buda, al directorului general adjunct al Autorităţii de Management pentru Programul Operaţional Sectorial de Transporturi, Ionuţ Micu, alături de ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica şi de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea. Contractul semnat prevede reabilitarea şi extinderea pistei Aeroportului Internaţional Baia Mare cu încă 360 de metri, valoarea proiectului fiind de aproximativ 13 milioane de euro.

Gabriel Zetea a subliniat faptul că, după ani întregi de blocaje şi tergiversări, proiectul Aeroportului Baia Mare se va realiza în ciuda tuturor vocilor negative care s-au auzit în ultima perioadă. ”Un aeroport care să efectueze curse internaţionale în Baia Mare este un deziderat al maramureşenilor de foarte mult timp, de mult prea multă vreme. Nu vreau să intru în detalii vizavi de întârzierile care au făcut ca, abia în 2015, să putem semna contractul de finanţare pentru Aeroport, însă una din cauze este clară: incompetenţa celor care până în 2014 au gestionat soarta Aeroportului. Ultimul mare proiect de infrastructură al judeţului Maramureş pentru exerciţiul financiar european 2007 – 2013 devine în acest moment o certitudine, dar în acelaşi timp vom avea în perioada următoare un calendar extrem de strâns pentru a cheltui în bună regulă această finanţare importantă”.
Reprezentantul executivului în CJ a precizat că se aşteaptă în perioada următoare soluţionarea contestaţiei la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), urmând apoi semnarea contractului de execuţie, finalizarea procedurii exproprietăririlor, autorizarea creditului pentru asigurarea fluxurilor financiare şi ultimul pas îl va reprezenta demararea efectivă a lucrărilor.
”Dorin Buda a reuşit în doar nouă luni ce alţii nu au izbutit în ani de zile”
Gabriel Zetea a dorit să îl felicite pe directorului Aeroportului Internaţional Baia Mare, Dorin Buda, pentru timpul extrem de scurt în care a reuşit să pună pe drumul cel bun proiectul Aeroportului. ”Îl felicit pe directorul Dorin Buda, la fel cum a făcut-o şi ministrului Fondurilor Europene, Marius Nica, pentru că într-o perioadă extrem de scurtă, de numai nouă luni de zile, a reuşit refacerea studiului de fezabilitate (SF), obţinerea avizelor din partea tuturor autorităţilor statului, finalizarea aproape de 100% a licitaţiei şi demararea procedurii de expropriere”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.