Printr-o iniţiativă comună – HHC România şi Kaufland, în Baia Mare a demarat construcţia Centrului de tranzit pentru tinerii care părăsesc sistemul de protecţie

0
1102

Hope and Homes for Children România, cu sprijinul Kaufland România, în parteneriat cu Municipiul Baia Mare, a demarat oficial, ieri, lucrările de construcţie pentru proiectul pilot Centru Tranzit, Asistenţă şi Consiliere pentru tinerii care urmează să părăsească sistemul de protecţie a copilului. Locul viitorului Centru este situat în Baia Mare, pe strada Cuza Vodă nr. 8.   
Centrul de tranzit, asistenţă şi consiliere pentru tinerii care părăsesc sistemul de protecţie a copilului  în municipiul Baia Mare are o capacitate de 19 locuri şi îşi propune să rezolve pe termen scurt şi mediu (6-24 luni) problema critică a locuirii pentru tinerii care părăsesc sistemul de protecţie din judeţul Maramureş. Centrul e conceput ca parte a continuumului de îngrijire, asigurând un flux rezonabil de ieşiri din sistemul de protecţie de stat, reducând astfel numărul de copii din sistem la nivel de judeţ.
În deschiderea evenimentului, Otto Sestak, director HHC România, a declarat: “Cea mai grea problemă cu care se confruntă tinerii la părăsirea sistemului de protecţie este că nu au o locuinţă şi nici resursele finaciare să obţină una. Fără stabilitatea unui cămin din cadrul căruia să-şi poată proiecta şi construi o viaţă independent, puţini dintre ei au o şansă reală la integrarea în societate, fiind aproape condamnaţi la marginalizare şi excluziune socială pentru tot restul vieţii. Aceşti tineri au nevoie de un cadru de tranziţie  către viaţa independentă, în care să li se poată oferi servicii şi intervenţii integrate, locuire, informare şi consiliere, asistare, mediere, monitorizare.”
La rândul său, Bogdan Gavra, director general al SPAS Baia Mare, a spus:  “Mă bucur că am ajuns în momentul materializării acestui proiect. Până acum, în Baia Mare nu au existat astfel de servicii şi este, practic, o îmbogăţire a serviciilor  pe care SPAS le are la nivel de municipiu, ceea ce va putea oferi, pentru o perioadă limitată de timp, sprijin pentru aceşti tineri. Aşadar, sperăm să finalizăm cât mai repede această construcţie. Mulţumesc şi spor la treabă!”
Codruţ Suciu, manager magazin Kaufland Baia Mare: “Sincer, mă bucur mult să fim parteneri la un asemenea proiect care vine în sprijinul tinerilor ieşiţi din sistemul de stat. Se ştie că nu prea există alternative pentru ei şi de aceea va fi cât se poate de benefic pentru ei acest centru. Sper să fie un start bun şi să nu fie singurul la nivel de ţară.”
La eveniment au participat partenerii din proiect, respectiv reprezentanţi ai HHC România, SPAS Baia Mare,  Kaufland România, precum şi tineri care vor fi beneficiarii direcţi ai acestui centru.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.