Campioana a cîştigat, dar totul se decide în retur

0
458

CSM Bucureşti – HCM Baia Mare 24-21 (15-12)

HCM a suferit prima înfrîngere din ediţia 2015/2016 a Ligii Naţionale, bucureştencele de la CSM învingînd echipa din Baia Mare cu 24-21 (15-12) în polivalenta din capitală. Marea confruntare dintre cele două pretendente la titlul naţional a avut loc în chiar ultima etapă a turului, iar scorul strîns la care campioana en-titre şi-a obţinut victoria aduce cu sine promisiunea unei lupte spectaculoase în retur, în ultima etapă a sezonului, confruntare care va avea loc în Baia Mare.
Minutul 1 – gol Jezic, minutul 2 – gol Jezic – aşa începe derby-ul dintre CSM şi HCM din ultima etapă a turului Ligii Naţionale. În minutul 4, avantaj de două goluri din nou pentru Baia Mare: 1-3. După şase minute, bucureştencele egalează la 3. În minutul 8 au pentru prima dată avantaj: 5-4. Din cele cinci reuşite ale bucureştencelor, patru poartă semnătura lui Jorgensen (şi daneza nu se va opri aici). Abbingh egalează la 5 în minutul 9. Fisker readuce echipa gazdă în avantaj: 6-5 în minutul 11. Urmează şapte minute foarte bune pentru Baia Mare, în care HCM-ul nu ia gol, dar înscrie de patru ori la rînd şi este 6-9 în minutul 16. Din acest moment, însă, ceva se scurtcircuitează în prestaţia vicecampioanelor. Bucureştencele egalează la 10 cu şase minute înainte de pauză, iar finalul primei reprize le aparţine: punctează de patru ori la rînd şi fluierul de pauză se aude la scorul de 15-12.
Ca şi prima repriză, şi a doua începe cu două goluri pentru Baia Mare, înscrise – de această dată – de Tănăsie şi Do Nascimento şi HCM se apropie ameninţător la un gol: 15-14 în minutul 34. Tot un gol desparte cele două adversare şi două minute mai tîrziu: 16-15. La mijlocul actului secund, CSM-ul se desprinde pentru prima dată la patru goluri (20-16) şi Aurelian Roşca solicită time out, sperînd într-o rapidă redresare a “corabiei”. Tănăsie şi Marin strîng scorul: 20-18 în minutul 48. Vin două reuşite la rînd pentru gazde şi ecartul revine la patru: 22-18 în minutul 51. Pînă la final de joc, timpul se scurge cu diferenţe de trei sau patru goluri. Scor final: 24-21, tabela fiind închisă tot de cea care a şi deschis scorul în acest derby de România, Katarina Jezic.
A fost meci programat de ultima etapă a turului, a 13-a. Pînă la întîlnirea directă ambele candidate la titlul naţional al României au avut parcurs fără greşeală. HCM înregistrează prima înfrîngere din campionat în sezonul 2015/2016, iar CSM-ul se desprinde prima dată în clasament, avînd avantaj de trei puncte. Lupta pentru titlul naţional continuă. • Au arbitrat: Diana Florescu (Argeş) şi Anamaria Stoia (Bucureşti). Observator FRH: Vasile Dobre (Bucureşti). • Aruncări de la 7 m: 2-0 (transformate 2-0). Minute de eliminare: 10-4. • CSM Bucureşti: Pessoa (15 intervenţii), Grubisic, Iordache – Jorgensen 7, Gulden 5 (2 din 7 m), Da Silva 3, Brădeanu 3, Rodrigues 2, Fisker 1, Martin 1, Manea 1, Vetkova 1, Vărzaru, Nan, Bazaliu, Torstenson. Antrenori: Kim Rasmussen şi Adrian Vasile. • HCM Baia Mare: Ungureanu (4 intervenţii), Munteanu (5 intervenţii) – Jezic 4, Geiger 4, Tănăsie 3, Pineau 3, Do Nascimento 2, Marin 2, Abbingh 2, Perianu 1, Szucs, Ardean Elisei, Tătar, Nechita, Gjeorgjievska, Vizitiu. Antrenor: Aurelian Roşca. Director tehnic: Ioan Băban.
După acest meci, HCM a rămas în capitală. Ieri, băimărencele au avut programat un antrenament, pentru ca în această dimineaţă vicecampioana României să ia avionul spre Norvegia.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.