FRONTIERA: În 24 de ore peste 14.000 de pachete cu ţigări, confiscate la frontieră

0
529

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în 24 de ore, peste 14.000 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 135.200 lei. În urma acţiunilor, 5 persoane sînt cercetate pentru săvîrşirea infracţiunii de contrabandă.
• Marţi noaptea, în jurul orei 0.30, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Brodina, jud. Suceava, a oprit în trafic, pe raza localităţii Straja, un autoturism, condus de cetăţeanul român Nelu O., 22 de ani, în care se mai aflau ca pasageri Constantin P., 18 ani şi Ioana O., 20 de ani, domiciliaţi în judeţul Suceava. Pe timpul controlului, în interiorul autoturismului au fost descoperite 1.337 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 13.300 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul folosit la transportul acestora a fost indisponibilizat la sediul sectorului.
• Acţionînd în baza unor informaţii, poliţiştii de frontieră din Brodina s-au deplasat la un imobil de pe raza localităţii Ulma, jud. Suceava, unde proprietarul, M.G., 32 de ani, a confirmat faptul că, în locuinţă se află 14 baxuri, la a căror inventariere au rezultat 6.970 de pachete cu ţigări de diferite mărci, de provenienţă ucraineană. Cu această ocazie, a fost identificat şi un tînăr, I.R., 20 de ani, şi el implicat în activitatea de contrabandă.
• Miercuri, 18 noiembrie, în jurul orei 1.30, poliţiştii de frontieră din Sarasău au observat, în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii de frontieră Teceul Mic, mai multe persoane care transportau colete de la malul rîului Tisa spre interiorul ţării. S-a procedat la somarea prin voce a persoanelor şi deoarece acestea nu s-au supus somaţiilor, poliţiştii au tras 3 focuri de avertisment, în plan vertical.
Cei în cauză au abandonat coletele şi profitînd de terenul accidentat şi împădurit, dar şi de întuneric, au fugit spre teritoriul statului vecin. În zonă au fost descoperite 12 colete, ce conţineau 5.880 de pachete cu ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană, în valoare de 52.200 lei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.