Sfaturi pentru susţinerea unui interviu pe Skype

0
452

Cele mai mari organizaţii din lume folosesc acest mod de intervievare, prin intermediul programului Skype – în momentul în care o persoană (care nu locuieşte în acelaşi oraş/ţară în care se află sediul sau filiala) doreşte să ocupe locul de muncă liber de care dispune firma. Dacă vei fi nevoit(ă) să susţii un astfel de interviu, ţi-am pregătit o serie de sfaturi care te vor ajuta să te pregăteşti.
Asigură-te că ai o bună conexiune la internet. Configurează bine programul, fă teste de sunet şi video! Cu siguranţă vei începe cu stîngul dacă apelul se va încheia brusc, dacă nu te vor auzi bine sau dacă tu nu îi vei putea înţelege din cauza intercalării dintre imagine şi sunet. De asemenea, din punct de vedere vizual, se recomandă evitarea căştilor cu microfoane încorporate. Încă un lucru de care trebuie să ţii cont este calculatorul tău. Încearcă să nu ai multe programe deschise, dacă se poate – doar Skype-ul.
Alege cu grijă locul unde vei susţine interviul. Chiar dacă prin intermediul monitorului se va vedea foarte puţin din fundal, acesta trebuie să fie un spaţiu neutru şi să fie ordonat. La fel de important este să nu fii deranjat(ă) în timpul activităţii de către familie sau de către prietenii tăi. De asemenea, evită întreruperile nedorite, zgomotele şi vocile care pot proveni din camerele alăturate, deoarece îţi pot distrage atenţia, îi poate incomoda pe interlocutori şi poţi să îţi creezi o imagine proastă în timpul desfăşurării conversaţiei. Aceste acte pot fi considerate drept lipsă de respect faţă de ei şi, bineînţeles, vei avea de pierdut.
Garderoba este o reflecţie a importanţei pe care o acorzi interviului. Chiar dacă activitatea se realizează pe Skype, în casa ta, îmbracă-te precum te-ai duce la un interviu la sediul lor. Te poţi machia, aranja, îţi poţi folosi ochelarii de vedere cei noi etc. De asemenea, alege-ţi hainele în funcţie de firma la care ai aplicat şi nu uita nici măcar o clipă că eşti analizat(ă)  prin intermediul camerei web. Mai mult, este convenabil să foloseşti culori neutre şi să te documentezi despre semnificaţia culorilor. Totodată, se recomandă folosirea accesoriilor care te vor ajuta să aduci culoare şi rafinament ţinutei, dar ai grijă să nu faci abuz de ele. Poţi purta lănţişoare, brăţări, ceasuri, inele, atît timp cît nu fac zgomot şi nu le utilizezi precum obiecte în care îţi vei canalize agitaţia. De exemplu, nu te juca cu inelul sau cu ceasul în timpul conversaţiei.
Ai grijă la limbajul tău corporal. Chiar dacă eşti acasă, trebuie să stai drept şi să priveşti la camera web. Poate fi incomod şi ciudat, dar este foarte important ce va transmite trupul. Persoanele care vor realiza interviul sînt specialişti în “comunicarea non-verbală”, iar acesta este un test.
Practică, practică şi iar practică. La fel cum niciodată nu te duci la un interviu fără să te pregăteşti, la fel trebuie abordat şi cel susţinut pe Skype. Citeşte despre firmă, despre politicile sale, despre proiectele pe care le-au realizat şi nu uita să exersezi. Dacă ai un prieten care te poate ajuta la întocmirea unei simulări, nu ezita să încerci. Dacă ştii că interviul va fi într-o limbă străină, asigură-te că limbajul va fi curat şi că te vor putea înţelege. Dacă vei urma aceşti paşi, cu siguranţă vei avea success şi vei fi apreciat(ă) pentru profesionalismul de care vei da dovadă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.