Câmpul Tineretului a fost inaugurat

0
676

Încep lucrările de reamenajare a zonelor din jurul Monumentului Ostaşului Român

Lucrările de reabilitare şi reamenajare a Câmpului Tineretului s-au finalizat recent, iar zona a fost inaugurată simbolic, fiind prezentate proiectele care urmează să fie puse în practică în zonele din jurul Monumentului Ostaşului Ro­mân.
Primarul Cătălin Cherecheş a prezentat planşe cu randări pe care se pot vedea investiţiile pe care administraţia locală le va realiza în zonă, pentru a oferi tuturor categoriilor de vârstă zone special amenajate pentru petrecerea timpului liber. În ceea ce priveşte investiţia realizată deja, pe Câmpul Tineretului, aici terenul a fost decopertat, drenat şi apoi înierbat. De jur împrejur au fost amenajate alei pietonale, s-a reamenajat locul de joacă şi au fost create mici zone de relaxare, dotate cu mobilier urban. Un amănunt important este şi iluminatul public special, care pune în valoare acest spaţiu. Lucrările au fost realizate pe parcursul a unui an şi jumătate, însă în acest moment, de la tineri şi până la seniori, toţi cetăţenii se pot bucura de noile funcţiuni existente aici.
foto secundar pag 3 graiulUrmează acum reamenajarea zonelor din jurul Monumentului Ostaşului Român. Aici vor fi realizate mai multe funcţiuni de petrecere a timpului liber. Piaţa Bisericii, unde în faţă, terenul va fi pavat şi va face diferenţa dintre zona carosabilă şi cea pietonală prin elemente verticale de separaţie; Piaţa Monumentului care implică restaurarea Monumentului Ostaşului Român. Pe soclul monumentului vor fi montate plachetele comemorative într-un pat înierbat, iar în apropiere se va amenaja o alveolă cu vegetaţie, dar va fi creată şi o zonă de fitness în aer liber, populată cu echipamente specifice. Va fi amenajat un câmp de trandafiri, unde vom putea admira plantaţii de trandafiri dispuse sub formă de covoare colorate în culorile curcubeului. Va fi amenajată o oglindă cu jocuri de apă, cu jeturi care ies din pavaj, dar şi o zonă de relaxare cu bănci.

foto 3 colaj pag 1 graiulCătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare

“Următorul pas pe care îl vom face va fi în zona statuii Ostaşului Român. Aici avem câteva lucruri pe care le vom amenaja. În primul rând, drumul care trece astăzi prin faţa bisericii ortodoxe va fi puţin deviat, creând în zona bisericii o mică piaţetă. Vom avea o alee care va merge direct spre Monumentul Ostaşului Român fără să avem alte tipuri de blocaje. Mi-aş dori ca pe această alee să punem şi statuia reginei Maria, este o dorinţă pe care vreau să o duc la îndeplinire, amenajând şi zona staţiei de autobuz. Lângă Statuia Ostaşului, pentru că este un loc simbolic în care în 1990 s-au adunat greco-catolicii, neavând biserică, să facem un monument simbolic pentru episcopii martiri aparţinând Bisericii. În zona dinspre ştrand vom avea o zonă amenajată pe o parte cu parcări, dar şi zone verzi şi un loc unde va fi o oglindă de apă, o mică fântână arteziană. Stadionul va fi modernizat cu demolarea, respectiv reconstruirea tribunei dinspre cimitir şi modernizarea tribunei principale cu loje, pentru presă, pregătire fizică. Terenul II de fotbal va fi mutat în zona Liceului „Aurel Vlaicu”, unde vom construi două terenuri de acest tip, unde va fi şi zonă de atletism, bazin pentru înot, mutând Liceul Sportiv în acea zonă. Termenul limită este 2017 pentru această investiţie, terenul de fotbal fiind realizat anul viitor acolo”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.