COMUNICAT DE PRESĂ: Reţeaua de canalizare s-a extins pe încă şase străzi din municipiul Baia Mare

0
877

S.C. VITAL S.A. anunţă că proiectul cofinanţat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene prin Programul Operaţional Sectorial Mediu “Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Maramureş”, se apropie de finalizare, urmând a fi recepţionate, o parte din lucrările de investiţii prevăzute în contractul MM-CL-08, respectiv “Reabilitarea şi extinderea conductelor de aducţiune, a rezervoarelor de apă, staţiilor de pompare, a reţelei de distribuţie şi a reţelei de apă uzată în Baia Mare Vest”.
Astfel, locuitorii de pe străzile Valea Borcutului, Bernard Shaw, Câmpul Tineretului, Balla Joszef, Vida Gheza şi Lidia Agricola beneficiază de reţele noi de canalizare a apei uzate menajere. Pe aceste străzi s-au executat lucrări de extindere a reţelei de canalizare pe o lungime totală de circa 4.250 metri liniari şi 100 de racorduri. Amplasarea reţelei de canalizare s-a făcut pe cât posibil pe marginea drumului, în vecinătatea şanţului drumului sau lângă trotuar, având în vedere amplasarea celorlalte reţele edilitare (reţele gaze, electrice, telefonie etc.).
Prin realizarea obiectivului sunt asigurate: creşterea calităţii apei distribuite la consumator şi asigurarea calităţii şi disponibilităţii serviciilor legate de apă conform principiilor de eficienţă maximă a costurilor plătite în operare, prin executarea lucrărilor de extindere a reţelei de  ca­nalizare.
Contractul contribuie astfel la îmbunătăţirea serviciilor prestate de S.C. VITAL S.A., la extinderea ariei de acoperire cu infrastructură şi la îmbunătăţirea calităţii apei, serviciilor şi mediului, şi conformarea la cerinţele stipulate de Directivele Europene în domeniu.
Terminarea lucrărilor la termen şi îndeplinirea obiec­tivelor stabilite prin contract a fost posibilă numai printr-o cooperare activă între părţile implicate, o înţelegere şi o rezolvare pozitivă a problemelor apărute în perioada de implementare.
Pentru a beneficia de aceste servicii, proprietarii imobilelor situate pe străzile unde au fost recepţionate aceste lucrări trebuie să se prezinte la sediul SC VITAL SA din Baia Mare,  în vederea obţinerii avizului tehnic de branşare/racordare şi încheierii contractului de furnizare servicii.
DSCN8373Vă reamintim că pentru obţinerea avizului sunt necesare următoarele documente:
• cerere tipizată (se găseşte în variantă tipărită la Biroul Relaţii cu Publicul, din cadrul  S.C. VITAL S.A. sau poate fi descărcată de pe site-ul societăţii, www.vitalmm.ro);
• extrasul CF individual şi colectiv al imobilului pentru care se solicită avizul tehnic sau contractul de vânzare-cumpărare a acestuia;
• copie după actul de identitate.
Programul de lucru al Biroului Relaţii cu Publicul este de luni – joi,  în intervalul orar 07.30 – 16.00 şi  vineri , în intervalul orar 07.30 – 13.30.
Menţionăm că pentru eliberarea avizului tehnic de branşare/racordare pentru imobilele situate pe străzile cuprinse în proiectul cu finanţare europeană, S.C. VITAL S.A. nu percepe nicio taxă. Ulterior obţinerii avizului, se va întocmi imediat contractul de furnizare a serviciilor de alimentare cu apă şi de canalizare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.