EHF Champions League. Cu un succes, mergem cu două puncte în grupele principale

0
347

• Larvik HK – HCM Baia Mare •

HCM Baia Mare întîlneşte azi, în Norvegia, Larvik HK, în ultima etapă din Grupa A – EHF Champions League. Bătălia se dă nu numai pentru locul secund din grupă, dar şi pentru puncte de dus în grupa principală. Dacă echipa gazdă are deja asigurate pentru etapa competiţională următoare două puncte cîştigate tocmai de la HCM Baia Mare, handbalistele lui Aurelian Roşca nu au deocamdată niciun punct pentru grupa principală, dat fiind că ambele victorii ale vicecampioanei României în grupa A au fost obţinute în compania RK Krim Mercator, grupare care nu merge mai departe.
Va fi pentru a doua oară consecutiv cînd HCM Baia Mare iese din grupe şi se califică în grupele principale. În sezonul continental precedent, băimărencele au acces în grupele principale fără niciun punct, reuşind, în ciuda acestui lucru, să ajungă pînă în sferturile de finală ale EHF Champions League – acesta fiind nivelul cel mai înalt atins de HCM în titrata competiţie europeană.
Misiunea de a lua puncte echipei din Larvik este departe de a fi una facilă, nu numai pentru că norvegiencele au avantajul terenului propriu, dar şi din cauză că unele dintre jucătoarele care s-au confruntat cu probleme de sănătate sînt anunţate a fi „în cărţi” pentru confruntarea de azi. Este vorba despre Amanda Kurtovic, Tine Stange şi Nora Mork, după cum anunţă eurohandball.com. De aceea nu este de mirare că antrenorul Tor Odvar Moen este optimist înaintea jocului cu Baia Mare: „Nu este nicio îndoială că meciul este crucial pentru ambele echipe în vederea grupei principale. Consider că avem mari şanse de a cîştiga meciul de sâmbătă. Este un meci extrem de dificil, întîlnim un adversar extrem de robust. Va trebui să luptăm pentru fiecare minge, să fim concentraţi 60 de minute. Sîntem conştienţi cît de important ar fi orice punct pe care l-am putea obţine”, a mărturisit Aurelian Roşca, antrenorul băimărencelor.
Larvik HK este pe locul 2 în clasamentul grupei, cu 6 puncte, în timp ce HCM deţine poziţia a treia de ierarhie, cu 4 puncte. În tur, norvegiencele s-au impus cu 29-31 (14-19) în Baia Mare. La acea oră, Allison Pineau, cu opt reuşite, era golghetera gazdelor, în timp ce surorile Mork, Nora şi Thea, cu cîte nouă goluri fiecare, erau principalele marcatoare pentru Larvik. Cu un total de 41 de goluri date pentru Baia Mare în acest sezon european, Allison Pineau este golghetera Ligii Campionilor, în timp ce Amanda Kurtovic, cu 29, este principala autoare de goluri pentru adversara de azi a băimărencelor.
În etapa anterioară din EHF Champions League, vicecampioanele României au învins cu 35-28 RK Krim Mercator, în timp ce norvegiencele au pierdut cu 25-26 partida de la Rostov-pe-Don.
Partida are loc azi, de la ora 19.30, în direct la Digi Sport 2, şi va fi arbitrată de francezii Said Bounouara şi Khalid Sami. La meciul din Arena Larvik, din partea Federaţiei Europene de Handbal a fost delegat Jutta Ehrmann-Wolf din Germania.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.