Două poduri cu deschidere de peste 18 metri, pentru locuitorii din Bârsana şi Năneşti, finanţate de MDRAP prin PNDL

0
539

Demersurile făcute pentru construcţia a două poduri noi peste râul Iza, în localitatea Bârsana, s-au finalizat cu semnarea a două contracte de finanţare. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, a declarat că Bârsana va beneficia de finanţare din partea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), pentru realizarea a două poduri cu deschidere de peste 18 metri. Un pod va fi construit în localitatea Bârsana, în zona Valea Slatinei, în valoare de 570.000 de lei, iar cel de-al doilea se va realiza în localitatea Năneşti, zona Gura Vaii – Belţi, cu o valoare de aproximativ 565.000 de lei. Vicepreşedintele CJ Maramureş a arătat că aceste două investiţii din Bârsana reprezintă două proiecte aşteptate de foarte multă vreme la nivelul comunităţii.
”Am o mare satisfacţie când văd că demersurile serioase ale administraţiei locale sunt atât de rapid promovate şi introduse la finanţare, cum este situaţia celor două poduri din Bârsana. Meritul îi aparţine viceprimarului Teodor Ştefanca, care a fost principalul vector de mişcare pentru ca aceste două proiecte să obţină finanţarea. Vorbim de aproape 1,1 milioane de lei, bani disponibili în acest moment pentru cele două comunităţi izolate din Bârsana şi Năneşti. Localnicii nu vor mai fi nevoiţi să facă eforturi de kilometri pentru a ajunge din cătunul în care locuiesc la centrul comunei. Asta înseamnă să facem administraţie serioasă, cu efecte imediate pentru bunăstarea oamenilor”, a precizat vicepreşedintele CJ Maramureş, Gabriel Zetea.

Teodor Ştefanca: Oamenii din Valea Slatinii – complet izolaţi de centrul comunei, iar în zona Valea Belţii, calea de acces este o punte care se trece prin apă

”Aceste două poduri sunt extrem de importante pentru comunitatea noastră. Unul este în satul Bârsana, zona Valea Slatinii, iar cel de-al doilea în satul Năneşti, zona Valea Belţii. Oamenii din zona Valea Slatinii, unde locuiesc în prezent 33 de familii, sunt complet izolaţi şi nu au nicio cale de acces decentă către centrul comunei. În cazul unor evenimente nefericite, aceştia trebuie să treacă peste puntea de la Mănăstire, care este şubredă, pentru a câştiga timp. Prin construcţia acestui pod, cele 33 de familii vor fi legate direct la şoseaua principală. O astfel de investiţe reprezintă un vis împlinit pentru oamenii zonei, iar eu, personal, muncesc pentru realizarea acestor proiecte de la începutul mandatului meu”, a declarat viceprimarul comunei Bârsana, Teodor Ştefanca. Totodată, acesta a arătat că locuitorii comunităţii au foarte multe proprietăţi agricole în zona Valea Belţii din satul Năneşti, iar în prezent calea de acces o reprezintă o punte care se trece cu piciorul, prin apă. Cei care doresc să ajungă cu maşina fac un ocol de câţiva kilometri, pe la Onceşti. ”Mulţumirile noastre, ale tuturor care trebuie să ajungem în aceste două zone se îndreaptă către vicepreşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, care s-a ţinut de cuvânt de fiecare dată când ne-a promis ajutorul. Îi mulţumim pentru sprijin, pentru încredere, pentru susţinerea necondiţionată. A facilitat intervenţia la Ministerul Dezvoltării pentru alocarea sumelor necesare în vederea construcţiei celor două poduri, dar şi a unui microbuz pentru şcoala din Bârsana”, a declarat viceprimarul comunei, Teodor Ştefanca.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.