BMW X6 furat din Olanda

0
621

Săptămîna trecută, s-a prezentat în PTF Siret, judeţul Suceava, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul român Daniel V., în vârstă de 36 de ani, conducând un autoturism marca BMW X6. La control, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări în bazele de date, ocazie cu care au constatat că autoturismul figura ca fiind furat din Olanda, alerta fiind introdusă de autorităţile din ţara respectivă în luna aprilie 2015.

Şoferul a declarat poliţiştilor de frontieră că autoturismul aparţine unei societăţi comerciale şi nu ştia că acesta face obiectul unei infracţiuni.
Drept urmare, autoturismul fabricat în anul 2011, în valoare de peste 130.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul SPF Rădăuţi până la finalizarea cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire la furt.

Urmărit internaţional, reţinut la Petea

La Punctul de Trecere a Frontierei Petea, judeţul Satu Mare, s-a prezentat, pe sensul de intrare în România, cetăţeanul român Daniel P., domiciliat pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud, în vârstă de 42 de ani. În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat că bărbatul figurează ca fiind urmărit internaţional. Bistriţeanul era căutat de către autorităţile din Italia, pe numele lui fiind emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 25 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate în formă continuată la răpire, prostituţie, ameninţare şi viol.
Bărbatul a fost predat Serviciului de Investigaţii Criminale al IPJ Satu Mare, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Ţigări, de peste 350.000 lei, confiscate la frontiera româno-ucraineană

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, la sfîrşitul săptămânii trecute, 36.000 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 350.000 lei.
• În PTF Siret, judeţul Suceava, poliţiştii de frontieră au depistat, pe sensul de intrare în ţară, două persoane, în vârstă de 54, respectiv 33 ani, călătorind cu două autoturisme, înmatriculate în Polonia şi Ucraina. Existând suspiciunea că aceştia transportă ţigări de provenienţă ucraineană, s-a efectuat un control amănunţit asupra maşinilor. Cu această ocazie, în caroseria uneia dintre maşini au fost descoperite 200 de pachete cu ţigări, iar în bagajele celeilalte persoane au fost descoperite 210 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană.
Ambele persoane au fost sancţionate contravenţional de către organele vamale cu amendă în valoare de 5.000 lei fiecare, iar ţigările, în valoare de 600 lei, au fost ridicate în vederea confiscării.
• Pe timpul executării unor misiuni de supraveghere şi control la frontiera de stat, poliţiştii de frontieră din Sighetu Marmaţiei au descoperit, în apropierea frontierei de stat, cantitatea de 35.590 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană. Ţigările, în valoare de 349.900 lei, au fost ridicate în vederea confiscării.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.